Do Lidlu nechodím,takže mě toto zase až tak moc netrápí,ale je jen otázkou času,než se toho chytí ostatní.
Mno samozřejmě,to bylo jako s pytlíkama a taškama zdarma kdysi..Najednou všichni chtěli chránit přírodu 🤣
No, tady je zrovna nezastupitelná role státu v tom, že nastaví jasná pravidla hry pro všechny. Jednotková cena je možná v souladu se zákonem (bohužel) ale odjakživa platilo a mělo by platit dál, že u potravin je pro zákazníka nejsrozumitelnější přepočet ceny zboží na kila. V případě že toto pravidlo obchodníci začnou účelově porušovat přepočtem na méně srozumitelné jednotky, aby bylo pro zákazníky problematičtější zorientovat se v cenách, tak jak na to byli odjakživa zvyklí, nemůže být pro stát složité legislativně nařídit obchodníkům povinnost uvádět ceny i v kilech. Čili milí obchodníci- uvádějte si ceny v čem a jak chcete, ale v každém případě tam musí být vždy i cena v přepočtu na kila!
Zrovna tento přístup by měl být zařazen mezi nekalé obchodní praktiky. Zbývá o tom přesvědčit zákonodárce, kteří to ve svém životě vůbec nemusejí řešit.
Hloupě závidíte, a přitom není co.
Soused to dělá tak, že vezme několik největších, zváží si je a poté si nechá tu největší
Okurky (hadovky), kedlubny, pórek, dobře polovina sortimentu exotického ovoce...to všechno a jistě i mnohé víc se roky prodává za cenu za kus....a nikomu to nikdy nepřišlo divné...a najednou je z toho experiment?
Třeba u pórku má Globus cenu za váhu. Každý nechce obrovský pór, vybere si menší a zaplatí méně.
Všimla jsem si, že Lidl čaruje s cenami. U jahod je uvedena cena za 100 g, u žlutý paprik cena za kus.
U zeleniny a ovoce jsme zvyklí na ceny za kg. Nezahrnuji exotiku. U zeleniny s lupením je běžná cena za kus/svazek, což má rozumný důvod, že. Najdou se výjimky jako salátové okurky, brokolice. Všechny obchody používají stejný princip ocenění, snad jedině u pórku je rozdíl. Ty prodejny, které váží zeleninu až u pokladny, používají cenu za kus. Což je logické. Ostatní většinou za kg, což bylo dříve všude zvykem, dokud nepřišlo technické omezení váhy u pokladny.
To, že někdo změní zavedená pravidla, která zákazníkům umožňují rychlé porovnání cen, svědčí o snaze uvést zákazníka v omyl.
Lidl měl bílé papriky cca před čtrnácti dny za 4,90 Kč za kus. Vzali jsme jich deset, 49 Kč. Na pokladně jsem požádal o převážení jen ze zvědavosti. 10 paprik 1,2 kg. Cena za kilo 41 Kč. Jestli tohle je ta zlodějina, tak ok, ale v tom případě kradou všichni... Ještě dodám, že ta váha je v Lidlu u zeleniny k dispozici, tedy s kalkulačkou v telefonu zajíce v pytli nekupujete... Jasně, změna, kdo by se s tím počítal a tak. Jednoduché, nekupujte je. Obchod, že něco nefunguje, velmi rychle zjistí
To je přece úplně jedno. Když se mi něco nelíbí, nekoupím. Hotovo, vyřízeno. Kupovat zeleninu a ovoce v řetězci je obecně hloupost. Tam chodím tak pro kafe, máslo, cukr, prací prášek a kapsičky pro kočky, pokud je to zrovna v akci.
Kapsiček 2v1 běhá po každém poli mnoho, někdy až hafo. Kočička si pohraje, má krmení i pohyb, no a Vy si časem nastřádáte na pěkný kožíšek. 🙂
Jo, řetězce... To je paráda... Nedávno jsem v jednom (tesko) koupil na rychlo svačinu. Až když jsem to měl jíst, kouknu na štítek. Klobása za 289kč za kg!!! Žádný laciný ,,šmejd"! Tak za prvé byla z Polska, což mi zkazilo chuť, a 20% vepře a 20% hovězího a 20% tuku atd atd mi zkazilo zbytek, Včetně hladu...
A co myslíte, přišel jsem tam, zavolali mi manažera a ten mi vysvětlil, že to se bohužel nedá nic dělat! Tak to holt je. Zboží jim pošlou šéfové, ONI to neovlivní...
Jako zaplatím kvalitní klobásu, dostanu šmejd a nic???
Jako pokusil se mi zavřít ústa tím, že mi vrátí peníze. Jsem zvědavý, kde si vlastně budu moct stěžovat! Doporučili mi nějaký mail...
Holt těm šmejdům naše hodná vláda uvolnila normy... A můžou si dělat co chtěj!
A vy nečtete předem co si kupujete? Nějak nechápu na co si stěžujete? Na svou negramotnost?
Autor je trochu vyoraná myš. Ano, kusově platit zeleninu lze jen u stejně velkých plodů. Ono nechat třídění podle velikostí před rozvozem na velkoobchodech je pohodlné, ale drahé. Tam, kde to jde, se to praktikuje leta, kde to nejde, tak se podívejte po hodině na úsek zeleniny, co dokážou zákazníci udělat třeba s přepravkami květáku po snaze vybrat ten největší. Kompletně vše rozvrtané, rozházené.
Vy byste si jistě vzal ten první na vrchu 🤣
LIDL rád prosté věci komplikuje a tohle je další důkaz. Cenovky nad zbožím, různé slevy v různé dny apod. Přestal jsem tam chodit, protože nemám tolik času, abych mohl vše kontrolovat. Btw. např. hledat bezlepkové potraviny mezi ostatními je nadlidské úsilí. Jinde už dávno pochopili a udělali samostatné oddělení pro tento sortiment.
Adieu Lidl, forever.