1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíci

Je to moc pěkná ptákovina, protože například u Čechů to povede ke zcela nepředstavitelnému plýtvání. Proč? No protože spořivý Čech samozřejmě prohrabe celou bednu s ovocem nebo zeleninou, jenom aby našel ten největší kus, to dá přece rozum. Pokud to udělá po něm dalších několik zákazníků, bude zbytek tak poničen, že si si už nikdo nekoupí a bude vhodný tak leda na kompost.

11
Před 9 měsíci
Tomas Jelinek

To se bohužel děje i u zboží na váhu. Lidi se v tom přehrabují jak v kopě hnoje. Nejvíc trpí hlavně banány a rajčata. Kolikrát jsou tak pomlácený, že úplně ztratím chuť si je koupit.

11
Před 9 měsíci

Nejde jen o tento řetězec. S cenami čarují všichni.

Např. od 1.5 2014 mají obchody povinnost mít na cenovkách ještě měrnou cenu. To znamená přepočítat cenu za zboží na nějakou měrnou jednotku. To znamená, pokud není zboží např. 100 g nebo kilové balení musí tam být cena za 1 kg, nebo 100 g. Není přesně určeno k jaké jednotce to mají vztáhnout, takže obchod použije tu cenu takovou, aby to pro něj bylo výhodně.

Takže drahé ovoce a zelena nad sebou mají cenovku za 100g a menší ceny jsou za kg. Je snadné podlehnout mámení. Takže je třeba koukat, když se objeví drobnější ovoce, zelenina zboží v bedýnce a ne ve vaničkách. Obvykle cena vypadá krásně, ale je to za 100 g. A to samé u baleného zboží. Např. sýry ve vaničce a v obalu. To co vyjde na kg dráž, mívá měrnou cenu přepočtenou na 100g a to levnější má tuto cenu za 1 kg. Vypadá to lépe. Jenže součástí té ceny je i obal.

I to je čarování s cenami a matení lidí.

12
Před 9 měsíci

Jediná možnost je - do těch řetězců nechodit. Je to méně pohodlné, ale funguje to. Rok to aplikuji- chodím k svému pekaři, zelináři a řezníkovi a řetězcům velký fakáč. Nakupuji kvalitnější zboží a kupuji ho méně. Mám dobrý pocit a velkoobchodům přeji méně tržeb. Je to lidi o Vás/ o nás a kolektivní lenosti. Ale většina si zanadává a u toho zůstane - a zítra hurá do Lidlu...

9
Před 9 měsíci

Obl.b.u.jí nás všichni velcí,už i ten,kde je svět "údajně" v pořádku.A tupé ovce tam zítra znovu vlezou nakupovat a odrbat se.My na nich závislí nejsme,zajdem k místním nebo vedle k řezníkovi,pekaři a dalším.Brojlery od chovatele z vesnice a pro ryby na sádky.

5
Před 9 měsíciUpraveno

V našem městě Lidl nemáme, ale co tak o něm čtu, vůbec mi neschází. Je tady sice pár sousedů, co do toho obchodu jezdí, ale co jsem se tak ptala proč, bylo mi odpovězeno, že v něm mají velký výběr . No nevím, nám stačí zde v Penny, většinou co potřebujeme mají, nebo kousek od něho je Konzum, tam se také dá nakoupit něco jiného, ale dráž. Občas tam také zajdeme.

2
Před 9 měsíci

Co v poslední době vidím v obchodech za starou shnilou zeleninu i ovoce a předražená cena to je hnus.Ať si to ty obchoďáky vyhodí,za to taky musí platit a ne málo.A na to bych jim dal daň za neprodané zboží po záruce co se vyhodí,pak by si to rozmysleli možná.

6
Před 9 měsíci

Měl jsem ten obchod v celku rád,ale párkrát už tam se mnou vy....., tak jsem tam přestal chodit. Ceny nepřehledné, zboží aby člověk hledal po celém obchodě. Jestli tohle má být nová strategie,tak jim přeji hodně úspěchů,ale beze mě...

3
Před 9 měsíci

A teď si představte, že si půjdete koupit pětapadesát jednotek třešní 🙂

17
Před 9 měsíci

Jo už jsem si naběhl Lidl paprika 2.90 myslel jsem že je to 100 g jak třeba rádi v Bille u masa ceny za 100g, pěkný kulový za kus to bylo no nevím jde tu o to že si lidi vyzobou ty největší po ránu (duch.mutr& dítě)a na ty kdo jsou v práci zbyde jen prebranej zbytek

5
Před 9 měsíci

Zase ten Lídl, zrovna včera jsem si říkal, že jako jediný krám nemá akční leták na týden, ale na každý den a teď zavedl zase další nesmyslnou hloupost. No jak už to tu bylo napsáno, prostě tam nechodit.

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt