Pokud si Tvořivý Duch vybírá rodiče, které ho týrají, tak se dá předpokládat, že v minulém životě to byl on, který je týral a musí teď vstoupit do opačného postavení. Takový kolotoč může trvat i několik po sobě plynoucích životů.
Druhá strana (Nebe) je tady, ne někde nahoře, je to rub prostředí hmotného Universa, nebo spíše je to jeho součást, kterou nevidíme, když pobýváme ve hmotě. Po smrti hmotného těla a před narozením tam pobýváme, vlastně tam jsme delší dobu než ve hmotě. Je to daleko méně protikladné, nádherné prostředí. Více informací najdete na stránkách svetjejinak v aktualitách realita III. část.
Reinkarnace je skutečnost, která byla mnoha vědci dokázaná (viz. třeba Ian Stevenson), proč to není součásti mainstreamové vědy si můžete lehce domyslet, zbořilo by to jejích dogmaticky jen na hmotě založené teorie.
Vědci?
Problém se všema těma vírama (budhismem, křesťanstvím,islámem) a teoriemi o reinkarnacích a minulých životech apod. je v tom, že v podstatě jsou potřeba jen pro hledání individuální pravdy každého člověka. Ten který svoji pravdu(lásku) už našel, už tyto teorie nemusí nutně potřebovat, protože pak se nutně musí soustředit na to co je teď a tady. Musí si dát například do pořádku vztahy kolem sebe, s vecma,s lidma, s bratrem,sestrou, ženou, matkou otcem, v práci. Musí si dát do pořádku vztah sám k sobě, ke svému tělu a zdraví. Může pomáhat druhým, ale neměl by přitom zapomínat na sebe. Může se třeba občas poradit s biblí či koránem nebo ajurvedou, ale pravdu už o bohu nehledá ani na to už nemá čas. Je potřeba žít v přítomnosti a neuchylovat se příliš k minulosti ale ani k budoucnosti. Prožívat přítomnost plně v lásce. Toto po nás Bůh chce, tedy aby nám bylo dobře.
V tom případě jsem si vybral geniálně!!!
A doufám,že v tom budu pokračovat a ,,nechám,, si maminku,tatínka,
děti,vnoučata.Jen bych ještě rád nějakého sourozence.
Možná by se šikla i hodnější žena,ale to už bych chtěl moc.
Být jedináček je dost falešná výhoda!
A rád bych napravil svou současnou chybu a učil se už od malička a ne až v dospělosti jako blbec!
A Mariánky bych si ponechal.
Existujeme, abychom se duchovně vyvíjeli ku vlastnostem našeho Stvořitele, které jsou láska a dobro. Láska znamená, myslet na toho druhého a dobro je pomoci, bez očekávání jakékoliv odměny. Z tohoto pohledu lze jednání většiny jedinců ve společnosti považovat za zlo a špatnost a tímto se diametrálně odklání od vlastního záměru, který si stanovili před vstupem do hmotného těla. To je taky důvodem proč kvantita negací stále nabývá.
Jak víme ze sdělení Druhé Strany, duch (duše), mi ho nazýváme Tvořivý Duch, je stvořen z Nehmotných substancí, je tedy nečásticový, a tudíž nepodléhá rozkladu a je tedy věčný. Nic v universu ho nemůže zničit. Po odříznutí pupeční šnůry matky vstoupí do hmotného těla novorozeněte a omezen hmotou těla člověka nemá nadále přístup k informacím kdo ve skutečnosti je a kam směřuje, musí se spoléhat pouze na svou dosaženou kvalitu duchovního vývoje. Po smrti fyzického těla se vrací na Druhou Stranu a virtuálně prožívá ty nejzávažnější negace z předešlého hmotného života jako je např. usmrcení nebo týrání jiného člověka, zvířete, omezování jejich svobody pro vlastní prospěch apod... Vstupuje obvykle do pozice trpící bytosti opakovaně tak dlouho, dokud nemá pocit, že v příštím hmotném působení tyto negace nebude opakovat. Součástí tohoto procesu je i vjem pocitů, které měla jeho oběť. Ještě dodávám, že každý Tvořivý Duch se vyznačuje věčnou a jedinečnou Identitou.
Přivítala jsem, že někdo se takto otevřeně vyjadřuje k problému kdo člověk vlastně je a kam směřuje. Bylo by pro mne zajímavé z jakého pramene autorka článku čerpá tyto informace. Zájemci o hlubší poznání tohoto problému naleznou vše v aktualitách na mých webovkách Svět je jinak.
Duchovních směrů je velké množství, není snadné se orientovat. Nejrelevantnější poznatky čerpám z duchovní vědy filosofa Rudolfa Steinera.
Pro všechny přemýšlivé, kteří se chtějí dozvědět víc, je tady duchovní věda, antroposofie, předložená filosofem Rudolfem Steinerem, zakladatelem mj. waldorfského školství.
Je někdy něco v duchovní vědě založeno na realitě ?
Po mé klinické smrti vnímám svět a lidi jinak než dřív. Svoji dceru jsem si přivolal ještě před početím .Chtěla jsem dítě se kterým si budu rozumět.Telepatickým vnímáním jsem viděla její právě minulý život.
Byla odsouzena neprávem k trestu veřejnou popravou ,nechtěla tu potupu podstoupit tak spáchala sebevraždu.A vsoučasném životě to musí napravit. Slíbila jsem jí , že jí pomohu. Byla milionové dítě. Až v dospělém věku šla opět svou cestou . Stala se jeptiškou a při ataku schizofrenie opět spáchala sebevraždu ve stejném věku jako v životě minulém.
Moniko, je opravdu dobré a přínosné pro lidi, se věnovat této duchovní stránce života . Prosím o další podnětné články na toto téma, které je nekonečné, jako lidská něvědomost. S láskou objímám.
Já bych spíš řekl, že je to uplněj inak. To, kam se narodíme a koho potkáme závisí na tom, jaké činy jsme v těch předchozích životech udělali a co jsme si uvědomili, naučili.
A nato jste přišli jak?
Říká Vám něco slovo hypnoza a reinkarnace.