Princ a Večernice a Byl jednou jeden král "Co mi lezeš do snu!?" , nebo "....proč se mi chceš zdát ty, když se mi zdá Maruška?" Tyhle hlášky J.Wericha nemají chybu.
Je jich spoustu i Třetí princ. Princ Bajaja. Samozřejmě Tři oříšky pro Popelku. A Nebojsa... a spoustu dalších ....
Nejraději mám Princeznu se zlatou hvězdou, líbí se mi nádherná čeština a mladý Zíma, jehož si matně pamatuju už jen z protivných dechovek.:-)
S čerty nejsou žerty, Tři oříšky pro Popelku, Pyšná princezna, Šíleně smutná princezna, No, mám ráda všechny české pohádky.
Mám rád všechny pohádky. důležité je vnímat je očima dětských diváků. Ale jedna u mne vede a to Byl jednou jeden král.
Dobrý den, u mně je to černobílá pohádka POPELKA s Evou Hruškovou a Jiřím Štědroněm. A moc se mi líbí Anděl Páně I. i Anděl Páně II.
S Čerty nejsou žerty a Hrátky s čertem.(budliky,malá dává a jedem. Než to dořekneš,tak to mám rozdaný) To se neomrzí nikdy.
Mám rád skoro všechny pohádky, z těch novějších třeba Korunní princ (alias rytíř Lavice).
Všechny pohádky jsou hezké až na tu o Pětikolce.
Pro mě rozhodně tři oříšky pro Popelku. Dařbujan a pandrhola. Starší české pohádky jsou moc hezké.
Top pohádka vztik k zemi, machale vrať se,je to rebel! je to je peněz ne to je moje 😁🤣❤️
Já to řeknu tatínkovi a ten vám vypoví válku ! Spadlo ti to Máchale, asi vítr !