1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

U otázky kdo byl prvním Habsburským panovníkem je chyba. Ferdinand I. HAbsburský nebyl totiž prvním Habsburkem na českém trůně, byl v pořadí třetím. Prvním Habsburkem na českém trůně byl Rudolf I. v roce 1306. Druhýn Habsburkem bna českém trůně byl Albrecht II. v letech 1437. až 1439. Byl to manžel dcery krále Zikmunada Lucemburského.

Před 2 roky

Ještě musím doplnit jednoho Habsburka, kterého jsem opomněl a sice Ladislava Habsburského nazývaného Pohrobek. Syn dcery krále Zikmunda Lucemburského a Albrechta II. Habsburského, který vládl v v letech 1437. až 1439.

Před 2 roky

Jinak milá redakce, prvním Habsburkem na českém trůně byl Rudolf I "Kaše", po něm Albrecht Rakouský, pak Ladislav Pohrobek a teprve pak Ferdinand I. Takže vaše otázka nemá správnou odpověď.

10
Před 2 roky
Miloš Zbránek

Reakce pana Zbránka je pravda - ten první vláda 1306 – 1307 za manželku si vzal Elišku Rejčku vdovu po posledním přemyslovci Václavu III - polku. Jeho děd - vítěz bitvy na Moravském poli 1278) také Rudolf I ale císař.

3
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

Gram skutečně byl základní jednotkou v letech 1874 až 1889. Já chodil na základní školu 1968 až 1977. Mezinárodní soustava samozřejmě prošla úpravou několikrát. Naposledy asi před dvěma či třemi roky - jde víceméně o zpřesnění výpočtu zákl. jednotek. (7) V době mé docházky platily definice z r. 1960 přijaté Československem 1962. 1962 je i můj narození, jsem tedy oproti pamětníkům užívání základní jednotky gramu opravdu velmi mladý. Udělali jste mi alespoň na chvíli velkou radost.

2
Před 2 roky
Karel Černín

tak to jsme stejný ročník a stejné učivo, dříve to ani jinak nešlo

1

Bude mi za chvílí 80 let , ale otázky 5 třídy jsem moc nezvládla . Jo , opakování je matka přírody. Musím pořádně zamakat at nezakrním.

10
Před 2 roky
Drahomíra Vronková

Některé otázky jsou opravdu pro život "nepostradatelné",jako např.základ slova zamilovaný.

6
Před 2 roky

Angličtinu jsem střelil od oka, ale vůbec jsem nevěděl. Prostě to vyšlo. Popletl jsem gram - kilogram, takže slušné, což.

6
Před 2 roky

Vzdělání je to,co v člověku zůstane,až zapomene to,čemu se naučil,to je připomínka např k otázce,kolik týdnů se robotovalo za Marie Terezie,co byla robota je ale vhodné vědět.

2
Před 2 roky

Nejsem angličtinář, ale němčinář. Ani jsem se nesnažila tuhle odpověď odhadnout. Jinak bych v páté třídě uspěla. 🙂

2
Před 2 roky

Naprosto zapomenout na Rudolfa, zvaného Kaše, je pěkná ostuda redakce. Jak chcete někoho zkoušet, když toto nevíte?

2
Před 2 roky
Alex Turkovic

...zrovna jsem to chtěl psát.

Přesně tak

1
Před 2 roky

Tak já jsem měla na základní škole povinnou ruštinu. Takže jsem jen tipovala otázku z Aj. Jinak myslím, že ostatní otázky byly celkem lehké.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt