Jednou jsem se ,,seknul". Ve skoro dvaašedesáti (kdy to skoro nepoužívám) to snad jde, ne?
Asi jste zrovna ve škole chyběl.
Zanašich mladejch let to každý uměl protože jsme měli učitele s velkým "U",Dnes to to žáci neuměji protože je to dnešní učitelé bud nenaučí nebo na to žáci kašlou.
No, spíše na to kašlou žáci, ale bohužel je to i obraz rodiny. Učitel se může snažit sebevíc, ale často je rodiči slovně "kamenován" před dětmi a tím pak ztrácí často těžce získanou autoritu. Ze svého okolí slyším dost často, jak otec či matka říkají "co vás ti kreteni ve škole učí?" Nepamatuji si, že by kdysi takhle mluvili mí rodiče a ani já nikdy svým dětem toto neříkal. Bohužel, vše je to o lidech a jejich přístupu ke svému okolí.
Pro třeťáčky na základce... i když dnes... možná maturitní ročníky...
Mne by zajímalo, jak by asi dopadla na tomto znalosti lehkém kvízu Markéta Pekarová-Adamová, to by byla pecka...
Mě by zajímal Babiš
Myslím, že tady nikdo moc chyb neudělá. Nejjednodušší test za poslední dobu.
Nevěřím té chvále po skončení testu. Taky si myslím, že byl hodně snadný a ani já jsem se nespletla.
Tak já převádět jednotky umím (12/12), ale vám to pořád nějak nejde (9/12). Vraťte se do 1. třídy. :-)
Máte tam chybu. 98,5g je 9,85cg a nikoliv Dg. V Dg je to 0,985...
Když koupíte jedno deka šunky, tak vám dají 100g? Takže když koupíte 10 deka, tak vám dají rovnou kilo. To se vyplatí, tam chci taky nakupovat 🙂
...že takového výsledku dosáhla hrstka vyvolených, to by bylo spíše smutné
V šesté třídě převádějí jednotky objemu a obsahu. Toto je učivo 3 třídy.
Dal jsem všechny a to to nepotřebuji k životu a je mi přes pade 😊😉