12/12, leč diktáty ve škole byly vždy kámen úrazu.
Že jo 😄
Nevím absolutně, co řešíte? Na ZŠ učí ten, kdo má ruce a nohy. Jako stará úča jsem byla letošní školní rok svědkem, kdy paní učitelka třídní 5. ročníku (absolventka tříletého učebního oboru s dvouletou maturitní nástavbou) neznala ani vyjmenovaná slova a Atlantský oceán psala Atlancký....To je ale opravdu úroveň!!! Tak se absolutně nestresujte!!! Kdo zná a ví a kdo nezná jen čumí!!!
To je šílené, takovou bych hnala, nemá tam co dělat. Poslední dobou se často setkávám s názory, že chyby přece nevadí, hlavně, že se zachová smysl... Lidem začínají být lhostejná pravidla, i/y, velká/malá písmena, čárky v souvětí... Je to dost smutné. Jako národ jsme pozbyli (rozdali, nechali rozkrást) republiku, pokud pozbydeme i jazyk, tak končíme. 😥
Tento kvíz z pravopisu českého jazyka by měl snad zvládnout i každý absolvent praktické ( dříve zvláštní či pomocné) školy.
Mne nedokázal naučit pravopis nikdo, nikdy, žádný učitel. Ať po dobrém nebo zlém. Před propadnutím mne zachraňovala jen perfektní znalost literatury a dobré známky v jiných předmětech. Kdybych věnoval tolik času jiným předmětům jako češtině, možná bych zvládl i střední školu. Tehdy nebyly žádné psychologické poradny, žádné dis.. I dnes dokážu psát jen pomocí automatické opravy. Napsat cokoliv psacím písmem je pro mne obrovský problém. Pletu si písmena, přeskakuji slova. Kdo nezažil, ten nepochopí. I proto mne velmi štve, když někdo kazí češtinu úmyslně. Třeba vynecháváním háčků a čárek, nebo nadměrným a zbytečným používání cizích slov.
"Čeština má velmi komplikovanou skloňovací a časovací systémy, které vyžadují pečlivou pozornost při učení." 😄 😄 😄 😄 Jo jo, je to evidentně komplikované i pro paní autorku článku - anebo zanedbala tu "pečlivou pozornost" při psaní... 😉
Skvělá práce! Dosáhli jste skvělého výsledku v kvízu z českého jazyka, což je obdivuhodné. Vaše znalosti jazyka jsou pozoruhodné a jistě vám budou přínosem v budoucnosti. I když váš test nebyl bez chyby, můžete být na sebe pyšní a jistě vás to bude motivovat k dalšímu zlepšování se.
Nevím, proč se ve vzorové větě u každé otázky vynechávají i ta písmena, která jsou pak ve všech třech možnostech napsaná stejně, takže tam není nic k řešení (viz třeba ten Jirásek). Divně napsaný kvíz. A jinak tedy strašně jednoduché - to jsou opravdu úplné základy, a na tom, že to člověk dá bez chyby, opravdu není nic "ohromujícího"...
Už v nadpisu mají chybu, ale chtějí nás zkoušet z pravopisu.
Asi jsem slepá, ale nevidím ji.
Opravdu základy "základní" školy 😁. Přesto, že mám všech 12 odpovědí správně, jak mi autor kvízu (viz výše) vysvětlí, že mám hodnocení 10/12?
To bych se musela stydět sama před sebou 🤔.
Mám stejný výsledek, ale není to první test, kde uvádějí 10 - 12 (ne lomítko 🙂), prostě 10 až 12 správných odpovědí je super. 🙂
…. Pravopis českého jazyka, které by měl zvládnout …. Řekla bych, že správně by věta měla být napsaná - Pravopis českého jazyka, KTERÝ by měl zvládnout … 😜
Ale tam je KTERÝ.
Já taky dobrý, jen jsem nevěděl, že se dá použít dny, dní a dnové. V diskuzí jsem si přečetl, že je to jde, ale kolik lidí tohle opravdu ví? Udělal bych anketu. 🙂 no jo, dnové jsou jasný, ty se používají, ale dní???
Tam jsem trochu váhal.