Pracoval jsem na výzkumu rakoviny více jak 25 roků a něco o ní vím. Přibližně polovina nádorových onemocnění vzniká z nedostatků ve výživě a třicet procent z kouření. Mohl bych o vzniku rakoviny napsat celou knihu, jenže naši onkologové to přisuzují dědičnosti a náhodě, což obojí není pravda. Jen 3-5 % nádorových onemocnění je podmíněno geneticky a nemusí se projevit při dobré životosprávě. Nedivím se, že při svém životním stylu onemocněla rakovinou. Chtělo by to však znát další podrobnosti, jako rakovina kterého orgánu atd.
Dobrý den, jednou jsem někde četla že kromě rakoviny prsu měla i pokročilé stádium cirhózy jater. Životní styl paní Navarové jsem ovšem neznala, nedokážu posoudit. Doslechla jsem se o ní poprvé kolem roku 2002.
Byla naprosto úžasná a eklektická. Jazz, Latin jazz, folk, šanson ... Skvělý sluch, rytmus, pečlivý výběr textů a smysl pro krásno v hudbě. Dávala do toho všechno. Občas si vzpomenu a je mi smutno, že už tu není.
Nedávno jsem si zase pouštěl její písničky a takovou zpěvačku už tady nemáme... 😢