1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Co tak použít kus dřeva na rozbití konzervy? Sice budete potřísněn, ale materiál konzervy bude venku. Ježíši, co se ještě nedozvím? Nůž je nebezpečnější než lžíce. Velmi dobrá a praktická poznámka. Na vojně jsme měli takového pomocníčka, který měl otvírák na konzervy i na lahve. Velmi praktické. Mám dva.

4
Před 1 rokem

Dnes se dělají i konzervy, které se otvírají tahem za očko. Po odtržení tohoto očka jej lze použít, jako náhrada mince, do vozíčku sámošky. 😊

Ano, takovéto rady jsou zde uvedené.

Ještě přidám tu o broušení nožů o dno porcelánového hrnku. 😊

Netvrdím, že tyto rady nefungují, ale v důsledku jsou nanic.

2
Před 1 rokem

Jakákoliv kudla i bez otvíráku, v úplné nouzi i ostrý kámen.

1
Před 1 rokem
Pavel Selinger

Jaképak konzervy. Špekáčky, turistický salám (ať nežeru, štangli uheráku) a bochník chleba. Na koleji bývala třílitrová láhev škvarkového sádla. Kdo chtěl brambory, našel je v příslušném ročním období na poli, odhrábl bokem, ani se nemusela poškodit nať. Jaképak konzervy. Na vojně byly, ale tam jsme měli bodlo, nepotřebovali jsme na to lžíci.

2
Před 1 rokem

Znám lepší způsob - upnout konzervu do univerzálního sklíčidla a roztočit na cca 200 otáček a pod horním pertlem uříznout upichovákem. Znám soustružníka, který skutečně tímto způsobem paštiky k svačině otevíral. Je to blbost, ale o nic větší než návod v článku.

10
Před 1 rokem

Otvírák je vše co potřebujete k otvírání konzervy. Tohle je návod pro masochistu, ale dlouhodobým lizanim pertlu by to víčko také povolilo třeba rok dva 🤔😂, tzn začínám soutěž o nejblbejsi nápad na otvírání konzervy.

3
Před 1 rokem

Ja bych autora clanku nekam zavrel, dal mu tam konzervy a lzice a at otevira. To je teda pakarna. Je to neco jako bramborak z cukety nebo gulas ze sojoveho masa. Fakt vyborny napad. Co takhle vyzkouset sam sobe zavazat sveraci kazajku?

4
Před 1 rokem

Vyberte si vhodnou lžíci, rukavici a trpělivost. No to je ale nápad (zase ptákovina). Lidi, kam na ty nápady chodíte?

18
Před 1 rokem

To je mazec, kdo toto píše?

To jako vážně se svět zbláznil?

V TV jak pořady tak reklamy, že si jeden myslí, že se nachází v jedné velké léčebně, ne ve státě a články na netu, už ani nekomentuji.

2
Před 1 rokem

Má to ale jednu výhodu, třením lžíce o okraj konzervy vzniká teplo a když se vám podaří konzervu otevřít, máte ji už i ohřátou. Když se nepodaří, pak zbývá jen chleba a špekáček nad ohněm.

4
Před 1 rokem

Lepší je dát konzervu na toaletní mísu a tlouct do ní záchodovým prkénkem, dokud se sama neotevře.

1
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt