1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Znám to ne proto, že bych si na tom všem pochutnávala, ale prostě proto, že jsem stará ... 🙂🙂🙂

A je fakt, že některá jídla mi na dlouhou dobu znechutili ve škole, teprve až když jsem je začala dělat sama, tak jsem si je oblíbila - špenát, čočka, játra, segedín...

25
Před 1 rokem

Kvíz dával do kupy jedinec, který ty pokrmy ani nezná. Harlekýn se vyznačoval tím, že ta šlehačka byla PAŘÍŽSKÁ, tudíš čokoládová. Katův šleh jsem si nikdy nedala, ale 100% vím, že se do něj rozhodně nedávalo LEČO. Pokud ho tam někdo lil, pak to nebyl Katův šleh , ale nějaká šlichta.

14
Před 1 rokem
Taťána Tomková

Mimo na vojně se lečo do ničeho nelilo, nýbrž před použitím cedilo. A dneska se nemlich taková masovo zeleninová ostrá směs dovede leckde vznostně nazývat Kung Pao.

5
Před 1 rokem

Moje vnučka jak takž sní všechno ale vnuk neji rajskou šumkafleky francouské brambory květák má svá vybraná jídla to samé pečivo. Na zahrádce jsme měli obalenou merunku kdepak by měli zájem o merunky. Syn mi řekl jo mami kdyby ti tu tak rostli hamburgry to by ti to tu otrhali dneska jsou děti vymlsaný to není jak za mích let muselo se sníst všechno a jak jsme se těšili na ovoce když se zabijelo jo to byli časy.

12
Před 1 rokem
Vlasta Saxova

A jak jste to měla s docházkou do školy? Podle psaného výrazu a hrubých chyb asi nic moc.

5
Před 1 rokem

vzpomínáme rádi, na zlaté časy.Kvalitní potraviny za naprosto dostupné ceny. Kdy maso bylo opravdu maso, pivo opravdu pivo ,atd. Jo a banány za 55kč/kg, ty si opravdu nechte....

21
Před 1 rokem
Karel Novak

Pane, potraviny za komunistů byly dražší, než dnes. Když jsme u těch banánů, stály 17 Kčs/kg. Jak dlouho jste na to vydělával? A jak dlouho vyděláváte dnes 55 Kč?

4
Před 1 rokem

Zdravím všechny, domnívám se, že jde o Remo řízek - rekonstituované maso.

z jakých surovin ? Radši nepátrat, ale chuťově docela šlo.

Byl tu zmíněn pochoutkový salát - chutnal stejně jak v Aši, tak v Čierné pri Čope.

Díky normám - to teď vůbec není závazné...

17
Před 1 rokem
Pavel Stoklasa

Rema plátky byly výborné a znal jsem i jejich výrobnu v Kobylisích. Bylo to z čerstvého masa, aby se jim to nekazilo, protože tam nebyla chemie.

4
Před 1 rokem

Já na naši školní jídelnu v Drásově a kuchařku paní Špačkovou nedám dopustit a když byla plíčka , tak jsme vždy závodili kdo sní více knedlíků, protože plíčka se přidávala

25
Před 1 rokem
Miloch Culek

To je přesně takové jídlo, které bylo velice závislé na kvalitě kuchaře. Plíčky mohly být vynikající i nepoživatelné. To se vám s řízkem snad ani nemůže povést.

10
Před 1 rokem

Vařilo se rozhodně ze zdravějších surovin než dnes - kuřata se salmonelou, nespočet E, nezdravé tuky, potraviny s nekonečnou dobou trvanlivostí, maso napíchané vodou, sušenky z nezdravých tuků dochucené nadbytkem cukru........

11
Před 1 rokem
Ludmila Prausova

To si jenom myslíte ,pravda to není. A máte volbu ,kde můžete nakupovat.

1
Před 1 rokem

No já za sociku pracovala v bufetu Večerka. Dole byla výrobna, nahoře přidejna. A bylo to něco jako dole fuj, nahoře huj. Běžně se do salátů dávaly staré salámy a sýry a když nám prodavačka přišlo maso smradlave, dostaly jsme radu od vedouci k němu vysypat sáček pepře, že to tu pachuť stáhne. A byla to sranda..takzvaní bufeťaci, jak se někdo hnus od svého jídla, tak už ho dojiždeli. I pití. Občas někdo přeskočil u pokladny zavoru a utíkal bez placení, jsme je pak honili, protože manko šlo za námi..

6
Před 1 rokem
Iva Olejníková

Jenom stačí vás věk a kde se toto odehrávalo abychom byly v obraze nechutnosti které se tehdy údajně odehrávaly v stravovací sektoru.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

V sedmdesátých letech na intru, potom 2 roky na vojně a dodnes na to nostalgicky vzpomínám jak jsme si tehdy chutně jedli (možná jsem měl jenom kliku, ale to se mi nezdá). Řeči o tom, že to byly blafy beru jako výkřiky nevyrovnaných jedinců.

4
Před 1 rokem
Antonín Salva

Vy nesnídáte kaviár?

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Tohle musela napsat zase nějaká šmudla,která neumí držet ani vařečku,natož vařit.UHO omáčku možná vařili někde v závodkách,ale doma určitě ne...

10
Před 1 rokem
Ivana Salacova

Já ji vařím dodnes. Naši kluci ji milujou.

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt