1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Lék je pouze na předpis. Pak je odpovědný lékař, ne výrobce.

3
Před 1 rokem
Eduard Nosek

Nemyslím si že by jen lékař za to mohl. Ono jak to za poslední roky vidím já ty peníze hrají tu největší roli a farmaka na tom pěkně vydělaly. Tedy nejen u těchto prášků.

5
Před 1 rokem

Oxy je predevsím lék,který pacientům opravdu pomáhá.Sám jsem na nem uz více nez cca 5 let.A můzu ríct,ze díky Oxy je můj zivot snesitelnejsí.

Tady se vsak bavíme o jeho zneuzívání,které v první rade zavinili lékari!Zdráhám se uverit tomu,ze tak vzdelaní lidé jako lékari bezesporu jsou,ze uverili jeho neskodnosti.Pokud je lék vedený jako opiát,tak je i laikům jasné,ze tady závislost proste vznikne.A pak tedy lécit bolest hlavy takovým lékem je proste porusením Hippokratesovi prísahy.Tito lékari prísahali mamonu a rychlému zisku,pacient tady byl na druhé koleji,ale seredne to ve finále odskákal.Za toto vsak nemůze samotný lék,ale Ti kterí ho dovolili zneuzívat.

5
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Vinit z toho výrobce je nesmysl. Je na každém člověku, zda pilulku spolkne nebo ne. Pokud není člověk zbaven svéprávnosti, rozhoduje se sám, zda lék v případě bolesti užije či ne. O zneužívání léků Oxycontinu se mluví léta, lidé jsou poučení o jeho účincích i možnosti závislosti při dlouhodobějším užívání. Oxycontin je dobrý lék, který účinkuje na zmírnění i velké bolesti, ale pokud si jím někdo dlouhodobě dělá jen dobrou náladu, musí počítat s vedlejším efektem jako je závislost. Lékař pacienta vždy poučí o účinků opiátů. A jestli někdo obíhá špitály a ordinace a nechá si lék napsat u více doktorů, nelze vinit výrobce za jeho zneužití. Lépe propojit informační systém lékařů tak, aby viděli, kdy a proč byl lék předepsán a v jakém množství.. Nelze házet vinu za svá rozhodnutí na výrobce.

5
Před 1 rokem
Lada Jakubikova

ale na začátku se OxyCotin distribuoval jako bezpečný lék s informací, že nezpůsobuje závislost a běžně byl předepisován mladistvým na poúrazové stavy (např. zlomená ruka), na běžná nachlazení, atd, aby lépe snášeli nemoc případně úraz ... takto k závislosti přišlo spoustu lidí, aniž by věděli proč a co berou, když si to uvědomili, už nebyla cesta zpět, ono soudit to z našeho pohledu, kdy už informace jsou je mylné a co se týká schvalování, zpětně byly prokázané podvody právě při testování návykovosti a falešné studie předložené při schvalování, takže trochu výrobce za to asi může 🙂

4
Před 1 rokem

Takový "lék" se nemá vyrábět, pokud prošel nějakými testy je neomluvitelné aby se dostal v takové síle a složení k zákazníkovi

3
Před 1 rokem
Milada Dudová

Manžel končil bohužel na opiátu: Po 5. cyklu chemoterapie měl takukrutné bolesti n slinivce, kde měl pak metastázy, že končil na Morfinu! Aby netrpěl těmi příšernými bolestmi. Je to na lékařích: aby člověk, kterému bohužel již nejde pomoci, aspoň netrpěl bolestmi. Jasně, někdo to zneužije atd: ale zneužít se dá všude cokoli.... Tak já obdivuji, kdo dělá medicínu: psychicky náročné atd a pak jaký lék komu dát atd.... Všem přeji jen a pouze dobré zkušenosti a když to nejde, tak dožít "důstojně" i na onom opiátu, když jiný možnost již nebyla... Za mne takto a vím: kolik lidí, tolik názorů...

2
Před 1 rokem

Bezpečný lék neexistuje. Starší si pamatují na aféru s lékem který pomáhal maminkám proti nevplnosti a jak to dopadlo? Je na každém jak s tím naloží a zneužívání....

1
Před 1 rokem

Nevím, ale po operaci mi byly podávány opiáty a já jako školou povinné dítě s sebou všude pořád nosívala skleničku s kodeinem, ale nikdy jsem se závislou nestala.

Před 1 rokem

bolest je mocná tak jako hlad

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt