Lék je pouze na předpis. Pak je odpovědný lékař, ne výrobce.
Nemyslím si že by jen lékař za to mohl. Ono jak to za poslední roky vidím já ty peníze hrají tu největší roli a farmaka na tom pěkně vydělaly. Tedy nejen u těchto prášků.
Oxy je predevsím lék,který pacientům opravdu pomáhá.Sám jsem na nem uz více nez cca 5 let.A můzu ríct,ze díky Oxy je můj zivot snesitelnejsí.
Tady se vsak bavíme o jeho zneuzívání,které v první rade zavinili lékari!Zdráhám se uverit tomu,ze tak vzdelaní lidé jako lékari bezesporu jsou,ze uverili jeho neskodnosti.Pokud je lék vedený jako opiát,tak je i laikům jasné,ze tady závislost proste vznikne.A pak tedy lécit bolest hlavy takovým lékem je proste porusením Hippokratesovi prísahy.Tito lékari prísahali mamonu a rychlému zisku,pacient tady byl na druhé koleji,ale seredne to ve finále odskákal.Za toto vsak nemůze samotný lék,ale Ti kterí ho dovolili zneuzívat.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Vinit z toho výrobce je nesmysl. Je na každém člověku, zda pilulku spolkne nebo ne. Pokud není člověk zbaven svéprávnosti, rozhoduje se sám, zda lék v případě bolesti užije či ne. O zneužívání léků Oxycontinu se mluví léta, lidé jsou poučení o jeho účincích i možnosti závislosti při dlouhodobějším užívání. Oxycontin je dobrý lék, který účinkuje na zmírnění i velké bolesti, ale pokud si jím někdo dlouhodobě dělá jen dobrou náladu, musí počítat s vedlejším efektem jako je závislost. Lékař pacienta vždy poučí o účinků opiátů. A jestli někdo obíhá špitály a ordinace a nechá si lék napsat u více doktorů, nelze vinit výrobce za jeho zneužití. Lépe propojit informační systém lékařů tak, aby viděli, kdy a proč byl lék předepsán a v jakém množství.. Nelze házet vinu za svá rozhodnutí na výrobce.
ale na začátku se OxyCotin distribuoval jako bezpečný lék s informací, že nezpůsobuje závislost a běžně byl předepisován mladistvým na poúrazové stavy (např. zlomená ruka), na běžná nachlazení, atd, aby lépe snášeli nemoc případně úraz ... takto k závislosti přišlo spoustu lidí, aniž by věděli proč a co berou, když si to uvědomili, už nebyla cesta zpět, ono soudit to z našeho pohledu, kdy už informace jsou je mylné a co se týká schvalování, zpětně byly prokázané podvody právě při testování návykovosti a falešné studie předložené při schvalování, takže trochu výrobce za to asi může 🙂
Takový "lék" se nemá vyrábět, pokud prošel nějakými testy je neomluvitelné aby se dostal v takové síle a složení k zákazníkovi
Manžel končil bohužel na opiátu: Po 5. cyklu chemoterapie měl takukrutné bolesti n slinivce, kde měl pak metastázy, že končil na Morfinu! Aby netrpěl těmi příšernými bolestmi. Je to na lékařích: aby člověk, kterému bohužel již nejde pomoci, aspoň netrpěl bolestmi. Jasně, někdo to zneužije atd: ale zneužít se dá všude cokoli.... Tak já obdivuji, kdo dělá medicínu: psychicky náročné atd a pak jaký lék komu dát atd.... Všem přeji jen a pouze dobré zkušenosti a když to nejde, tak dožít "důstojně" i na onom opiátu, když jiný možnost již nebyla... Za mne takto a vím: kolik lidí, tolik názorů...
Bezpečný lék neexistuje. Starší si pamatují na aféru s lékem který pomáhal maminkám proti nevplnosti a jak to dopadlo? Je na každém jak s tím naloží a zneužívání....
Nevím, ale po operaci mi byly podávány opiáty a já jako školou povinné dítě s sebou všude pořád nosívala skleničku s kodeinem, ale nikdy jsem se závislou nestala.
bolest je mocná tak jako hlad