1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

U mě totální nesmysl. Mám samé jedničky a jsem kreativec. Jako vědec bych absolutně neobstála.

9
Magda Havelková

Jistěže je to nesmysl. Je to čistě test pravák - levák. Na to vám stačí už ten první bod, sepnout ruce a mrknout, který palec je nahoře.

4

Už ten první test je test praváctví leváctví. Můj bratranec, přeučený levák, kterému už jako batoleti přendávali chrastítka z levé ruky do té "správné", spolehlivě dá při sepnutí rukou nahoru levý palec, ačkoliv byl donedávna skálopevně přesvědčený, že je pravák.

Levá hemisféra ovládá pravou polovinu těla, pravá hemisféra levou. Pro řeč je levá hemisféra dominantní skoro pro 100% praváků a pro 70% leváků.

To ostatní jsou, zatím, nepodložené teorie a mýty vyplývající z vyšetření lidí, kteří si zranili určitou část mozku a pozbyli své konkrétní schopnosti.

3
Před 1 rokem

Nejsou všichni lidé stejní. U někoho to možná funguje, u někoho ne.

Podle některých testů jsem levák, podle jiných pravák. Nikdy mě nepřeučovali, ale ve skutečnosti jsem pravák. Lopatou házím naopak, než praváci. Řezat pilou (i pilkou na železo) umím oběma rukama. Můj táta to poprvé zjistil, když mi bylo asi 15 let a byl z toho paf. Nedokázal to pochopit.

Příroda je mocná čarodějka.

Jen tak na okraj: jsem technický typ, ale mám i umělecké nadání. Jazyky mi nejdou, ale česky i slovensky umím nadprůměrně dobře. Tak kterou hemisféru mám dominantní?

3
Před 1 rokem

"Pokud máte od každé hodnoty stejný počet, hemisféry využíváte přibližně stejně. "

Omyl, pak jste kreativec, protože otázek je 7.... 😄

4
Před 1 rokem
Frantisek Beloch

Nemáte pravdu. U některých otázek bylo přece uvedeno, že jestli je výsledek na stejno, nemá zapisovat nic. Díky tomu může dojít ke stejnému vysledku na obou stranách. Stačí trochu přemýšlet.

8
Před 1 rokem

Ani omylem, dle testu mám mít dominantní levou hemisféru, ale ve skutečnosti jsem kreativec, co se řídí emocemi.

Fakt mimo je ten test.

5
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Marie Novotná

Cože?

Levá hemisféra - jazyk, logika - vědci, pravá hemisféra - emoce a kreativita - umělci...trochu jste si ten popis pomotala.

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt