Pro mnoho lidí není být problém být sám, když chodí do práce, mají třeba i minimální kontakty s přáteli, s rodinou, ale opravdový problém může být a to hlavně tedy pro muže, když zůstanou úplně sami a začínají mít pocit, že o ně nikdo nemá zájem. "Odchází" všichni kamarádi a s tím i jejich život. Ženy se umí o sebe postarat, ale pro mnoho mužů to může být opravdu konečná se všemi problémy. Určitě jsou na tom lépe chlapi, kteří si již nějakou dobu odžili svoji samotu jako ti "mladší staří". Pro ovdovělé starší pány náhlá ztráta manželky nebo partnerky to bývá tragédie s kterou se nedokáží vyrovnat i když třeba i cítí zájem rodiny. Dostávají se do pocitu samoty na kterou nejsou zvyklí a s kterou se nedokáží vyrovnat, protože přece jen ztráta člověka s kterým prožili podstatnou část života "na jedné lodi" je něco, co považují možná i sobecky jako zradu na jejich osudu, protože je to zastihlo většinou úplně nepřipravené .....................
Pravě to máme v rodině.Před půl rokem mu zemřela manželka.Přestal vycházet ven,ani do obchodu.Pak ho odvezli.Hasiči a zachranka,ležel zesláblý u dveří.Je z něho věchýtek.Jediná jeho dcera ho i po smrti matky,ani telefonem nepotěšila.Prý toho má v práci hodně a nemá čas.
Nemohu s článkem bohužel souhlasit, protože jsem se tím zbavila termínu, nervaku a stresu a můj zdravotní stav se výrazně zlepšil. Ten klídek a pohodička...
Jelikoz jsme se s muzem jako penzisti odstehovali z centra Prahy na samotu, tak potvrzuji, ze to ma blahodarny vliv na nase dusevni zdravi a neni problem nekolik dni nepotkat cloveka.
Mám papouška, malá zelená figurka se ráda mazlí, ale i zlobí. Musíte pořád uklízet hovínka a hlídat jedovaté věci, jako třeba kafe. Měla jsem celý život psy a na papouškovi vidíte, jak mu chybí x-let domestikace. Ale je to empatický ptáček, který vycítí, když vám není dobře. A těším se na něj, když se vracím domů 🙂
Zvířátka jsou skvělí společníci! Za sebe, ale nikomu to nevnucuji (jsou lidé psí, zjevně i lidé papouškoví...) propaguji kočky - jsou to nádherné - záhadné a velmi inteligentní bytosti, jejichž duši (srdce) je třeba si dobývat a někdy je to složitější, než když muž usiluje o ženu. Takže žádná sociální izolace, žádná chybějící interakce!
A můžu se to jako netýká?
Každý je jiný, někdo má rád samotu už v mládí a nevyhledává lidi. Ale je samozřejmostí, že rodina v pozdějším věku je důležitá. Manžel/ka, děti, vnoučata, pravnoučata a kontakt s nimi. Bohužel není moc zájem mladých navštěvovat staré😞
Mužů se to samozřejmě také týká! Ale tohle je server pro ženy. Jen je ve výběru článků seznamu.cz, tak jsem si to prolétl i jako muž. - Jak to vidím, a to ne stejně jako článek, si můžete přečíst v diskusi. Každopádně - pokud jde o mne, tak manželka už nežárlí, ale i milenka žárlí na moje zvířata. A to se starám povětšinou o ta vyhozená, handicapovaná, která nikdo nechce - žádná zvířata tzv. s papíry.
Jednou jsem byl u paní žijící a manželem a synem na takové polosamotě.Ona se mi svěřila s tímto.Já netoužím po dovolené,toužím potom,abych byla několik dní sama.
Jaká osamělost?? Super chodící termoflory do postele. Sami si dojdou na záchod. V šest rano mě vzbudí na léky. Punta je i ukecany
A i se mazlí.
Žádný binec. No ideál. Dva kocouři 11 a 5 let. A rozhodně stojí méně než nějaký starý nerudný chlap.
U mě zvyšují riziko úmrtí podobné články 😄 Většinou to nečtu, ale občas mě zláká titulek. A pak zjistím, že jsem to v rámci zachování zdraví neměla číst 😄
Ja trefné! Každopádně napsané určitě neplatí pro introverty a asi ani pro, jak se tom dnes moderně u mladých říká "nerdy".
Každému vyhovuje něco jiného, bez takových rad bychom se určo obešli.
Já jsem samotář, celý život.
Mám to stejně, čili úmrtí na samotu nám nehrozí. A takových lidí je víc. Tyhle články moc generalizují.
Ono musí být hrozný i to, když chlapi sedí v hospodě a najednou dojde pivo, to se pak uplně zbortí celý svět ....