Zkusil jsem, když svítilo slunce do oken, vytáhnout žaluzie a stáhnout rolety, které mám tmavomodré. Za chvíli z nich šlo teplo docela dost a zvýšila se teplota o cca 1,5°C (malá ložnice - z 20 na 21,5). I tak na milování je lepší vyšší teplota. Nevím, co bych dělal při doporučených 15 - 17°C. 🙂 To by nebylo ani na knížku, jak by se mi třepaly ruce. 🙂
milování-v koupelně tam je teplo ne? vana sprcha ...
Takové pitomosti jsem už dlouho nečetl. A komu je v obýváku, který je vytopen na 20 st. celsia, zima, tak ať si skočí do sauny! Ty jsou v českém Kocourkově přece na každém rohu. Kam se hrabe Finsko...
Taky se mi to líbilo. Šetříte na topení a zaplatíte si vstup do sauny. Tím jste ušetřil.
Jsou to "geniální rady" . Odvzdušnění topení je dobré ale ne zásadní. Pokud je radiátor zavzdušněný nevyzáří tolik tepla, zkrátka topí míň. Topí míň i když je radiátor zaprášený nebo zakrytý třeba při sušení na radiátoru. Zavzdušnění zmenší průtok radiátorem a část radiátoru je chladnější. O teplo ale nepřijdeme, jen zůstane v systému a pokud nemáme starý kotel na pevná paliva který neumí regulovat výstupní teplotu tak jen uvaříme kotel. Moderní kotle umí regulovat výstupní teplotu a díky tomu že radiátor teplo nevyzáří tak stoupne teplota vody v systému a kotel tolik nebude topit. Hliníková folie za radiátorem moc nepomůže. Teplo folií celkem dobře projde ke zdi a jen malá část se odrazí. Pomohla by lepší tepelná izolace za radiátorem a na ní třeba i ta folie. Pokud máme tepelnou izolaci domu tak to tolik nemusí vadit a část zdi za radiátorem bude trochu fungovat na akumulaci tepla. Přes okna vždy uniká nejvíc tepla. Jistě je potřeba dobré utěsnění. Pomáhají i žaluzije protože radiátory jsou většinou pod okny a teplý vzduch proudí blízko oken. Žaluzije omezují proudění vzduchu těsně kolem oken.
A co v panelaku? Jsme ve druhem patre uprosted, zatepleny dum, ale… Byt nad nami ma stale otevrenou ventilacku, pani pod nami netopi, takze zima od nohou, zpatecni stoupacka je vecne studena a kdyz se nam na konec zadari trosku vytopit byt, tak v deset vecer zavre poskytovatel kohout a jedeme nanovo… Pak mi prijde vyuctovani, kde je koeficient 70% protoze me pry vytapeji ostatni byty a ja jsem rada ze to zaplatim…
Těch rad, jedna schází. Zapalte svíčky. Máte světlo i teplo, a nezapomeňte na ty svetry!! 🤣🤣🤣. Článek jako kdysi z dikobrazu.
V článku jsou některé drobnosti, kterých však musí být více spolu, aby to přispělo ke zvýšení tepla. Zvyšovat osobní teplo nemůže starší člověk porucha termoregulace, špatné prokrvování nohou atd. Jedna z drobností, která přispívá k lepšímu přenosu tepla z deskového radiátoru do místnosti je čistý radiátor uvnitř. Protože jsem kutil, tak jsem si udělal čistič radiátoru a pravidelně jednou za rok před topnou sezónou čistím.Léta používám malé ventilátorky pod radiátorem v OP, které zvyšují přenos teplého vzduchu do místnosti. Hodinu topím kolem 65°C, ventilátorky zvýší teplotu na 22°C /odběr el.proudu velmi malý-dnes se už takový komplet prodává/.Pak už jen topím kolem 35°C. Do večera tímto topením teplota dosáhne kolem 24°C. Kolem 18.00 hodin přestávám topit. K tomu musím dodat, že dům jsem si zateplit před 21 léty Orsilem o síle 16 cm.Po zateplení a ročním vyúčtování plynu byla úspora 3.039,-Kč, kdy zde bydleli rodiče. Já využívám kotel na pevná paliva a k tomu přispívá vylepšení kotle-přechod z kotle do kouřovodu, kde jsem udělal difuzér, upravil koleno na kouřovodu, které se nezanáší a v neposlední řadě každý měsíc vyčistím kotel, kouřovod i komín. Odkaz . Odkaz . Odkaz Odkaz Odkaz a na Odkaz jsou další kutilské drobnosti.
Nebo vyměnit ledky s nepříjemným světlem za klasické žárovky, které při svícení i topí. Tedy alespoň přes zimu. Zakázali nám žárovky, ale přikazují topit elektřinou. Kocourkov.
Taky mám tip. Dejte si k zadní části těla, tzv. mezi půlky, koudel a tu zapalte. Rázem Vám bude teplo, že budete moci topení zcela vypnout.
" " Venku už je pěkná zima, což znamená, že je nezbytné otočit termostatem topení směrem doprava."" Pisatel článku je asi dementní , otočením termostatu doprava se teplota snižuje .
jeste je tu lisci ocas ebenytova tyc trenim se zahrejete ajeste vyrobite el. energii cim je vice rodinnych prislusniku tim vice vyrobite aprebytek muzete dodat do site za 2kc