1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Zkusil jsem, když svítilo slunce do oken, vytáhnout žaluzie a stáhnout rolety, které mám tmavomodré. Za chvíli z nich šlo teplo docela dost a zvýšila se teplota o cca 1,5°C (malá ložnice - z 20 na 21,5). I tak na milování je lepší vyšší teplota. Nevím, co bych dělal při doporučených 15 - 17°C. 🙂 To by nebylo ani na knížku, jak by se mi třepaly ruce. 🙂

Před 1 rokem
Vladimír Dluhoš

milování-v koupelně tam je teplo ne? vana sprcha ...

Před 1 rokem

Takové pitomosti jsem už dlouho nečetl. A komu je v obýváku, který je vytopen na 20 st. celsia, zima, tak ať si skočí do sauny! Ty jsou v českém Kocourkově přece na každém rohu. Kam se hrabe Finsko...

5
Před 1 rokem
Jan Klas

Taky se mi to líbilo. Šetříte na topení a zaplatíte si vstup do sauny. Tím jste ušetřil.

Před 1 rokem

Jsou to "geniální rady" . Odvzdušnění topení je dobré ale ne zásadní. Pokud je radiátor zavzdušněný nevyzáří tolik tepla, zkrátka topí míň. Topí míň i když je radiátor zaprášený nebo zakrytý třeba při sušení na radiátoru. Zavzdušnění zmenší průtok radiátorem a část radiátoru je chladnější. O teplo ale nepřijdeme, jen zůstane v systému a pokud nemáme starý kotel na pevná paliva který neumí regulovat výstupní teplotu tak jen uvaříme kotel. Moderní kotle umí regulovat výstupní teplotu a díky tomu že radiátor teplo nevyzáří tak stoupne teplota vody v systému a kotel tolik nebude topit. Hliníková folie za radiátorem moc nepomůže. Teplo folií celkem dobře projde ke zdi a jen malá část se odrazí. Pomohla by lepší tepelná izolace za radiátorem a na ní třeba i ta folie. Pokud máme tepelnou izolaci domu tak to tolik nemusí vadit a část zdi za radiátorem bude trochu fungovat na akumulaci tepla. Přes okna vždy uniká nejvíc tepla. Jistě je potřeba dobré utěsnění. Pomáhají i žaluzije protože radiátory jsou většinou pod okny a teplý vzduch proudí blízko oken. Žaluzije omezují proudění vzduchu těsně kolem oken.

3
Před 1 rokemUpraveno

A co v panelaku? Jsme ve druhem patre uprosted, zatepleny dum, ale… Byt nad nami ma stale otevrenou ventilacku, pani pod nami netopi, takze zima od nohou, zpatecni stoupacka je vecne studena a kdyz se nam na konec zadari trosku vytopit byt, tak v deset vecer zavre poskytovatel kohout a jedeme nanovo… Pak mi prijde vyuctovani, kde je koeficient 70% protoze me pry vytapeji ostatni byty a ja jsem rada ze to zaplatim…

1
Před 1 rokem

Těch rad, jedna schází. Zapalte svíčky. Máte světlo i teplo, a nezapomeňte na ty svetry!! 🤣🤣🤣. Článek jako kdysi z dikobrazu.

15
Před 1 rokem

V článku jsou některé drobnosti, kterých však musí být více spolu, aby to přispělo ke zvýšení tepla. Zvyšovat osobní teplo nemůže starší člověk porucha termoregulace, špatné prokrvování nohou atd. Jedna z drobností, která přispívá k lepšímu přenosu tepla z deskového radiátoru do místnosti je čistý radiátor uvnitř. Protože jsem kutil, tak jsem si udělal čistič radiátoru a pravidelně jednou za rok před topnou sezónou čistím.Léta používám malé ventilátorky pod radiátorem v OP, které zvyšují přenos teplého vzduchu do místnosti. Hodinu topím kolem 65°C, ventilátorky zvýší teplotu na 22°C /odběr el.proudu velmi malý-dnes se už takový komplet prodává/.Pak už jen topím kolem 35°C. Do večera tímto topením teplota dosáhne kolem 24°C. Kolem 18.00 hodin přestávám topit. K tomu musím dodat, že dům jsem si zateplit před 21 léty Orsilem o síle 16 cm.Po zateplení a ročním vyúčtování plynu byla úspora 3.039,-Kč, kdy zde bydleli rodiče. Já využívám kotel na pevná paliva a k tomu přispívá vylepšení kotle-přechod z kotle do kouřovodu, kde jsem udělal difuzér, upravil koleno na kouřovodu, které se nezanáší a v neposlední řadě každý měsíc vyčistím kotel, kouřovod i komín. Odkaz . Odkaz . Odkaz Odkaz Odkaz a na Odkaz jsou další kutilské drobnosti.

www.rajce.idnes.cz
Vylepšení kolena kouřovodu-další – josef49 – album na Rajčeti
Po 14 ti denním topení se začne zanášet popelem koleno a je nutno vymést trubky/viz. třetí foto/. Po vylepšení, přivaření záchytné trubky s čistícím otvorem, odpadlo časté vymetání trubek. Popel se...
josef49.rajce.idnes.cz
Čistič radiátoru – josef49 – album na Rajčeti
Před léty jsem chtěl vyčistit radiátory uvnitř za pomocí hadice připojenou na vysavač, když před tím jsem šterbinami protahoval štětku upevněnou na drátě. Prášilo se, radiátory nevyčištěné. Musel...
www.rajce.idnes.cz
Zateplení domu – josef49 – album na Rajčeti
Před 14 ti léty jsem zateplil celý dům, t.j.půdu,obvod domu a výměna oken. Rošt pro vložení Orsilu firmy dělaly z latí. Protože jsem potřeboval dát silnější vrstvu zateplovací hmoty, tak jsem si...
Před 1 rokem

Nebo vyměnit ledky s nepříjemným světlem za klasické žárovky, které při svícení i topí. Tedy alespoň přes zimu. Zakázali nám žárovky, ale přikazují topit elektřinou. Kocourkov.

18
Před 1 rokem

Taky mám tip. Dejte si k zadní části těla, tzv. mezi půlky, koudel a tu zapalte. Rázem Vám bude teplo, že budete moci topení zcela vypnout.

1
Před 1 rokem

" " Venku už je pěkná zima, což znamená, že je nezbytné otočit termostatem topení směrem doprava."" Pisatel článku je asi dementní , otočením termostatu doprava se teplota snižuje .

7
Před 1 rokem

jeste je tu lisci ocas ebenytova tyc trenim se zahrejete ajeste vyrobite el. energii cim je vice rodinnych prislusniku tim vice vyrobite aprebytek muzete dodat do site za 2kc

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt