1600/1600Zbývá 1600 znaků

Tak určitě Helena. Ale chybí tady spousta dalších pohádek a princezen. Moje nejoblíbenější pohádka je "Jak se budí princezny" a Růženka (Marie Horáková) se mi tam moc líbila. Tuhle pohádku mám nejraději nejspíš i proto, že jsem se natáčení zúčastnila s koňmi z našeho jezdeckého oddílu.

1
Před 1 rokem

Přenádherný obličej, šokující krásou měla Milena Dvorská. Moc hezká byla i Libuše Šafránková a další. Pohádky jsou hlavně pro děti a ty chtějí krásu i sympatii princezen, mužnost i krásu princů, poutavý příběh. Nyní to v pohádkách chybí. Proto máme rádi staré pohádky a koukáme se na ně stále dokola a vydržíme se na ně dívat až do konce.

42
Před 1 rokem
Lada Ostrá

Ted nataceji ledatak ......, viz kdyz draka boli hlava a jine

9

Překvapil mě uvedený věk Vondráčkové, jen 21 let. Působí v té roli na víc let, jakoby vyspěleji. Ostatní princezny jsou oproti ní víc "dětské", ve smyslu nevinnější, jemnější (kromě Kuklové). Hodně asi udělalo i výrazné líčení Vondráčkové.

3
Před 1 rokem

nemůžu si pomoci, ale chyběly mi tu princezny z pohádky Hrátky s čertem a

S čerty nejsou žerty. Tedy Káča, Adélka a Angelína. Pravděpodobně sice spadají pohádky do kurzu pro pamětníky, ale že by je někdo připomněl? Spíš autor(-ka) zapomněl(-a).

1
Před 1 rokem

nejlepčí byla Dišperanda ;o)))

4
Před 1 rokem

Jasně Popelka! Jen připomenu, že to nebyla princezna! Ale je pořád nejkrásnější, dnešní princezny jí nesahají ani po kotníky, ta krása se nějak vytrácí....

1
Před 1 rokem

Všechny uvedené pohádky jsem pěkné. Mně se nejvíce líbila Šíleně smutná princezna. Ta hudba byla nepřekonatelná.

10
Před 1 rokem
Eva Komárková

Mám ráda všechny tyto pohádky. Ale Šíleně smutná princezna byla jediná trezorová. Natočená v r. 1969 a padla v ní věta: " Ničevó, už mám dost té komedie". Možná trochu jinak, ale to ruské slovo tam bylo určitě s jasným kontextem. Zhůvěřilým cenzorům stačilo, aby uložili tuto skvělou pohádku k ledu na několik desetiletí.

2
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Za mě jednoznačně Milena Dvorská jako Maruška,zbytek výběru pohádek je již nekoukatelný,nebo spíše okoukaný

18
Před 1 rokem

Musím namítnout i když je to krásná pohádka, ale Popelka /Libuška Šafránková/ nebyla princezna. Stala se jí až na konci filmu.

2
Před 1 rokem

Za mě pořadí na prvních třech místech. Maruška, Popelka, Lada.

18
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt