Tak určitě Helena. Ale chybí tady spousta dalších pohádek a princezen. Moje nejoblíbenější pohádka je "Jak se budí princezny" a Růženka (Marie Horáková) se mi tam moc líbila. Tuhle pohádku mám nejraději nejspíš i proto, že jsem se natáčení zúčastnila s koňmi z našeho jezdeckého oddílu.
Přenádherný obličej, šokující krásou měla Milena Dvorská. Moc hezká byla i Libuše Šafránková a další. Pohádky jsou hlavně pro děti a ty chtějí krásu i sympatii princezen, mužnost i krásu princů, poutavý příběh. Nyní to v pohádkách chybí. Proto máme rádi staré pohádky a koukáme se na ně stále dokola a vydržíme se na ně dívat až do konce.
Ted nataceji ledatak ......, viz kdyz draka boli hlava a jine
Překvapil mě uvedený věk Vondráčkové, jen 21 let. Působí v té roli na víc let, jakoby vyspěleji. Ostatní princezny jsou oproti ní víc "dětské", ve smyslu nevinnější, jemnější (kromě Kuklové). Hodně asi udělalo i výrazné líčení Vondráčkové.
nemůžu si pomoci, ale chyběly mi tu princezny z pohádky Hrátky s čertem a
S čerty nejsou žerty. Tedy Káča, Adélka a Angelína. Pravděpodobně sice spadají pohádky do kurzu pro pamětníky, ale že by je někdo připomněl? Spíš autor(-ka) zapomněl(-a).
nejlepčí byla Dišperanda ;o)))
Jasně Popelka! Jen připomenu, že to nebyla princezna! Ale je pořád nejkrásnější, dnešní princezny jí nesahají ani po kotníky, ta krása se nějak vytrácí....
Všechny uvedené pohádky jsem pěkné. Mně se nejvíce líbila Šíleně smutná princezna. Ta hudba byla nepřekonatelná.
Mám ráda všechny tyto pohádky. Ale Šíleně smutná princezna byla jediná trezorová. Natočená v r. 1969 a padla v ní věta: " Ničevó, už mám dost té komedie". Možná trochu jinak, ale to ruské slovo tam bylo určitě s jasným kontextem. Zhůvěřilým cenzorům stačilo, aby uložili tuto skvělou pohádku k ledu na několik desetiletí.
Za mě jednoznačně Milena Dvorská jako Maruška,zbytek výběru pohádek je již nekoukatelný,nebo spíše okoukaný
Musím namítnout i když je to krásná pohádka, ale Popelka /Libuška Šafránková/ nebyla princezna. Stala se jí až na konci filmu.
Za mě pořadí na prvních třech místech. Maruška, Popelka, Lada.