Slovensko miluju. Krásná příroda, krásné dívky a ženy a to jejích "páčisa" ženským hlasem s jejich intonací jé zkrátka úžasné. Je mi líto, že nás politici jako stát rozdělili.
Pro 40+ test lehký, pro mladší a slovenčinou už nezasažené to může být oříšek. Živočichopis a rostlinopis budiž zdrojem velkých chytáků!
Ale proč autorka zpětně vztahuje jednoslovný název naší země (mnohými mavíc doposud odmítaný) i na období společného čs. státu? Vždyť tehdy i dnes se přece jedná o české země.
Otázka z historie pamětníků. Vtip z třetí třídy 60 let. Co to je po slovensky "drevokocůr". Bavili jsme se tím jako děti. Sory ale musel jsem.)).
Drevokocúr není vtip, i když nám různé slovníky ba i Wikipedie sdělují, že drevokocúr neexistuje, pouze veverička... Manžel byl začátkem osmdesátých let na vojenském cvičení v Mostě, byli tam i kluci ze Slovenska, a jednou při nástupu jeden z nich, když uviděl na stromě veverku začal křičet "Ajajajaj, drevokocúr!!!". 🤣🤣🤣 Takže drevokocúr skutečně existuje, možná jako místní název...
Koukám, že spíš než test slovenštiny, je to test české inteligence. A jak je vidět, je to bída. Těch, co nechápou 9-12 je zatraceně hodně!
Milé deti!
Počúvajte rozprávku ako ťava s korytnačkú raňajkovali čučoriedkový lekvár a olovrantovali paradajky.
Poslouchejte pohádku, jak velbloud se želvou snídali borůvkový koktejl a svačili rajčata.
To je ale kravina 😄 jakoze kdyz bylo ceskoslovensko tak se slovaci a cesi bavili vice nez dnes v dobe internetu a her? Dobra kravina 😄
Nechápu proč se někdo neustále snaží nám vnucovat abychom se procvičovali ve Slovenském jazyce, proč?
A kdopak Vám to vnucuje? Kliknete na jiný článek a je po nucení. Nucení bylo za komoušů učit se rusky místo normálního a použitelného jazyka.
Jsem si jistý, že jsem odpovídal dobře, všechny odpovědi označené zeleně, a prý správně 9 z 10 odpovědí. Dobrý kvíz!
Jasně! 12 z 12 jsem měl dobře a mám jen 9 z 12 už na to příště neskočím. Škoda času!
Mám to také tak.Lumpárnička
Přesto,že jsem měla všechno správně,mi píšete,že jsem uhodla 9 z 12.Tak jak je to s vašimi kvízy?!