1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Koukám že všichni diskutující tu žijí zdravě a ekologicky, nikdo nekupuje balenou vodu ani si nedává kávu s sebou...Ono to bude nejspíš tím, že tu diskutuje většina důchodců. Protože kdyby to dělali všichni či alespoň věština, výrobci balené vody by už dávno zkrachovali.

13
Před 1 rokem
Sylva Šporková

Balenou vodu kupuji, jen když v naší zahrádkové osadě na zimu vypneme vodu. Ale kávu s sebou, a to i z automatů, piji dost často. A konkrétně v LIDLu či Kauflandu je opravdu dobrá a čerstvě mletá. A nevím, co s nákupy balené vody či kávy s sebou mají společné důchodci.

Rady jsou to pěkné, ale těžko donutíte lidi, aby se jimi řídili, když nenajdou 5 minut denně. Jako prodavačka se lidí ptám: Chcete účtenku? Nejčastější odpověď, kterou slyším - nikdo mi to neproplatí. A máte přehled, kolik za co utratíte? opáčím. Poté zákazník vyšle pohled typu - nevím o čem mluvíte. Když nemáte účty a nevíte, kolik vás co stojí, těžko si můžete zjistit, jestli vyjdete s penězi. Ono největší položky opravdu tvoří nákupy "mimoděk". Když vidím mládež, která si třikrát denně koupí jedno půllitrové balení vody, musím se ptát: Proč si nekoupí jednu 1,5 litrovou láhev a nepřelije si to do té malé? Dívali jste se někdy, jak drahé jsou půllitrovky v porovnání s velkým balením? Osobně se snažím kupovat vždycky jen to největší balení a pouze v akci, kdy se na tom dá ušetřit. Navíc to vydrží minimálně půl roku, takže to smysl má. Doma investuji trochu času na přelití do menšího balení a ušetřím tím za rok nemalou částku. Stále platí, že čas = peníze. Když chcete jedno ušetřit, musíte druhé investovat. Proto je nutné investovat těch 5 minut denně a sepsat si, kam se mi rozkutálely peníze, abych kdykoliv měla přehled, jestli tento nebo i další měsíc vyjdu. Sice vás to nebude zajímat, ale mohu vám říct veškeré výdaje 10 let zpátky. A kupodivu jsem za potraviny v roce 2023 utratila tolik, co v roce 2022. Navzdory inflaci a zdražování. Protože jsem méně kupovala a více žila ze zásob trvanlivých potravin. Samozřejmě, když si mohu užít svých peněz, tak si je užiju. Nejsem z rodu Srblíků. Ale vím, kolik si mohu užít bez finančních problémů... Přeji hezký den všem.

9
Před 1 rokem

První krok k úspoře je přestat platit kartou. Vyzvednou na začátku měsíce hotovost a s tou vydržet. Pohled jak vám peníze ubývají je vcelku dobrá motivace.

21
Před 1 rokem
Miloš Hořica

Tohle už jsem párkát slyšel, ale nikdy nepochopil. U mne je v obou případech částka za nákup stejná. Že by se u pokladny nákup "lekl" hotovosti a smrskl se, jsem si nikdy nevšiml 🙂

4
Před 1 rokem

Co takhle přestat platit kartou, a vzít na milost hotovost. To máte na první pohled jasno, kolik si ještě můžete dovolit. A dejte si do penezenky jen tolik, jaký jste si určili limit. Pokud sami sebe nebudete podvádět, tak brzo přestanete kupovat blbosti.

6
Před 1 rokem
Valeana Šabatová

No a stane se mi nepříjemnost,že jsem nakoupil košík a měl jsem jen 1100 a účet byl 2 litry. A ajhle karta doma 😄 no trapas jak prase, to se mi nestalo 20 let :D

Před 1 rokem

" ... sestavte si jídelníček na celý týden." SUPER ! Vcelku podrobný návod lze najít ve filmu "Pelíšky" - viz major Donutil. Já bych doporučil si sestavit jídelníček na celý měsíc - co měsíc? - na celý rok. To by teprve byla prča, že? A ty úspory! Jen ta nástěnka by musela zabrat celou jednu stěnu v kuchyni. Nevadí, hlavně že bychom takto výrazně spořili.

11
Před 1 rokem
Karel Prokop

To jsou rady jak z 50. let. Jídelníček na celý týden je blbej vtip. Většina normálních lidí vaří buď z toho, co má doma nebo pokud nakupuje, tak z toho, co je ve slevě. A poslední dobou i z toho, co zrovna je. Tím tato rada jaksi bere za své....

7
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Nechápu lidi, co pijou kupované kafe při cestě do práce, buď si udělám kafe doma, nebo v práci.

28
Před 1 rokemUpraveno
Vlasta Zavázalová

Tak ne každý pracuje v kanceláři, že tam má čas vyvařovat kafíčka a krafat u toho - někdo třeba celý den sedí za volantem, atd. - kafe sebou v papírovém kelímku je úplně běžná věc, akorát to rychle vychladne, lepší je nechat si ho dát do termohrnku.

8
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Tak pokud chce někdo šetřit a ušetřit tak by měl především přestat kouřit a chlastat. Pak se bude divit co za rok ušetřil.

9
Václav Houdek

Tak ono je to zrádné 😄. Přítelkyně přestala kouřit prakticky ze dne na den a úspory žádné. Ono když člověk ty peníze má, vydá je za něco jiného.

Ale je pravdou, že minimálně zdraví má mnohem lepší - to fakt zjistila i subjektivně.

4
Před 1 rokem

Při impulzivních nákupech naopak hodně peněz ušetřím. Pokud vidím něco za dobrou cenu, koupím si to do zásoby.

16
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další 3 reakce

Během svého delšího života jsem zjistil že čím víc šetříte tak na druhé straně vás někdo zase obere protože nevydělává.proto si vždy koupím co chci,peníze si do hrobu nevezmu

14
Před 1 rokem

Hlavně se nemá chodit na nákup potravin, když máte hlad. Tedy pokud ho nemáte pořád. Jinak člověk nakoupí zbytečnosti. Někde jsem to kdysi četla a mám to odzkoušené🙂

3
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt