Je celkem jisté, že pokud někdo potřebuje těchto pět rad, nebude schopen se jich držet.
Online nakupování naopak hodně ušetří - především u potravin a drogerie. Otevřut si nejdřív slevy a vše z toho, co potřebuji, nakoupím v nich - většinou jde o kvalitní, ale při běžné ceně dražší věci. Ve slevě nakupuji také většinu kvalitní drogeie (kapsle do myčky, na praní apod.) Dělám týdenní nákup, takže moho kupovat větší (a levnější) balení. A v neposlední řadě - když jde člověk 2x-3x do obchodu, vždycky koupí něco navíc, "co zrovna uvidí", na co má chuť - což se tady nestává - a když, tak jen při tom jednom nákupu a ne třikrát.
Taky moudrá hlava do pečiva - jako autorka.
To je zase moudro.
Předplacený mám jen internet,vodu nekupuju, kávu taky ne. Slevové akce vítám,ale nemohu si dovolit "vybílit celý obchod",tak jen co zrovna spotřebuju.
Se seznamem nechodím .- vím co potřebuju a pokud to nemají, musím prostě improvizovat, ale dostatečně rychle, abych v tom obchodě neztrávila zbytek života :-)
Zapomnětlivost mne naučila si seznamy psát. Bydlíme od města 40 minut. Kdysi jsem je nosila v hlavě, potom seznam doma na lednici a ve městě jsem si vzpomněla na všechno. Teď, když zapomenu seznam se mohu vrátit, vzpomenu na 1-2 věci. Jsem hůře pohyblivá, takže každý "výlet" si musím pořádně promyslet.
Jinak, balené vody, alkohol, cigarety nekupujeme, není pro koho. Máme zahradu, slepice, králíky, s důchodem 30000 Kč dohromady v pohodě vyjdeme, ještě ušetříme.
K té balené vodě, pokud jako já, máte tu nevýhodu, že vám z městského vodovodu teče výrazně chlorovaná voda plná dusičnanů, tak vás toho žádný běžný filtr nezbaví a z dusičnanů může být i rakovina kdekoliv v zažívacím ústrojí, tak na pití kupujeme pramenitou balenou vodu a nejen plast třídíme. Jinak žádné předplatné neplatíme a finančně jsme na tom výborně i proto, že zbytečně neutrácíme.
Nedokážu si představit, že někde v republice teče z kohoutku zdravotně závadná voda, to je spíš mýtus. Chlor je nepříjemný, ale stačí dát konvici s vodou na dvě hodiny do ledničky a chlor vyprchá.
V životě se mi nestalo, že bych v obchodě jen tak pro jistotu hodila do košíku lahvičku vody...ale možná to tak bývá, nevím... 🙂
Přesně 👍. Když už, tak v rámci tréninku (kondičky) celé balení 🤣!
Předplatné nemám žádné, balenou vodu nekupuji nikdy, kávu ( jednu ) piji jen doma a nakupuji jen se seznamem akčních produktů v letáku jednou týdně, protože si jako důchodce bez auta, musím vše přivézt autobusem a jedna cesta stojí 18 korun tam a 18 zpátky. Tak mi autore poraď, jak mám ušetřit to, co tady píšeš.
Tak vy jste zřejmě udělala chybu mezi roky 18 -58 vašeho života.
To jsou zase moudra. Když nemám peníze,tak mi nepomůže žádný seznam.
Jediná pomoc,nechodit do obchodu a jíst jen chleba.
Mám 300 na den na všechno a po Vánocích jsem tak vyčerpaná,že už
druhý týden táhnu jen o chlebu a beru až 18.
Tak babo rad. Jsem nemocná důchodkyně 74 let a práce u mně nepřipadá v úvahu.
Děti nemáte ? Aby vám pomohli. Já bych rodičům pomohla.
Zas neušetřím. Předplatné mám jen televizi a internet, to tedy rušit nehodlám. Láhev na pití mám už leta, zato kavárna po cestě nikde žádná. Impulzivní nákup je ovšem nutností, protože během poklusu obchodem když nemají co jsem si naplánovala, musím hbitě zvolit obdobnou náhradní surovinu.
A co takhle ušetřit čas i peníze nakupem přes internet?
Co jsou to zase za velmi hloupé návody že stačí přestat kupovat navržené věci dle článku a ušetříte ročně i tisíce korun když většina občanů je ráda že zaplatí nájem drahou energii zkrátka všechno drahé To jen návod jen pro zazobance fialovy vlády a jejich příznivců ale ne pro většinu občanů zejména 60% důchodců s důchodem 5000-18000 Kč když jenom nájemné včetně energií od 18000 do 40000Kč
Většina občanů na energie má a nájem neplatí - v nájmu u nás žije jen 25 % lidí. Sociální dávky na bydlení pobírá 275 000 lidí, pokud je průměrná rodina tříčlenná, je to tedy necel milion lidí - tedy necelá destina populace. To, že vy patříte mezi těch 10-15 procent chudých opravdu neznamená, že to tak mají všichni.
Pokud chcete ušetřit, musíte dobře znát cenu, kvalitu a hmotnost zboží. Pak věnovat velkou pozornost datům spotřeby. Potom tak snadno nenaletíte na různé nekalé tahy obchodníků a kupujete výhodně v opravdických slevách co potřebujete. Často obchodníci klamou s cenami a slevami. Když máte přehled, snadno vás nikdo neoblafne. Hlavně vědět, kdy co budete potřebovat, nenechat se strhnout slevami.