7-9 správných odpovědí
Skoro na vrcholu! Vaše snaha a pečlivost jsou obdivuhodné. I když se vám několik maličkostí vytratilo z dohledu, přesto si zasloužíte uznání za váš výborný výkon. Držte se svého úsilí, a brzy se můžete stát pravým mistrem v jazykovém umění!
Pro autorku: nikoli reliéf zdobený vlysem, nýbrž právě naopak. Vlys zdobený reliéfem.
Nejlepší je, když hodnocení kvízu z českého jazyka začíná tím otřesným citoslovcem „wow“. 🙁
Podle mě je ostuda takový kvíz zveřejnit. Takřka v každé větě hrubka, hrůza. Zopakujte si vyjmenovaná slova. Doporučuji se vrátit do třetí třídy základní školy
Vysutá zezadu dopředu? Vysunutý šuplík, ale visutý most.
v nadpisu je napsáno: Přebytečné slova
To v testu na znalost češtiny myslíte vážně?
Někdy když poslouchám v televizi komentáře, většinou jsou to ty které zachycují nějaké dění bez příprav, opravuji si sama pro sebe koncovky a kntroluji, jestli je tohle správně. Přesto, že jsme museli uměl vyjmenovaná slova jak když bičem mrská, taky se mi koncovka někdy nezdá a raděj sahám po pravidlech českého pravopisu. Ale začíná to být běžné, že člověk slyší i v televizi špatnou koncovku. No co, však si to ty naše děti někde ,, vyguglí" . Jednotné nebo množné číslo, postatná jména, přídavná jména. Slyšet spisovnou češtinu je vzácnost.
Wow, jaké to krásné české slovo! A zrovna ve kvízu o češtině! Bravo, autoři!
S přehledem za plný počet....!
Taky tak.
Plný počet. Ale bylo třeba dávat pozor.
Já taky, ale dal bych to poslancům, napříč politickým spektrem, nevím, nevím. A televizním spektrem by to bylo ještě horší...Bohužel...
Přebytečné slova, autor článku o češtině káže, sám dělá hrubky.