Vždyť to je strašně lehké....
Něco tak lehkého, kde je v každé otázce nápověda jsem ještě neviděla, takhle maturují dnešní maturanti? My to měli tedy před lety o hodně těžší. Už se nedivím "inteligenci" mladých studentůůůů... Kvíz je ostuda pro toho ,kdo nedá jednu odpověď...
To, jak je lehký test na stránkách Svět ženy, přece není nijak vypovídající o inteligenci mladých studentů. Tento komentář vypovídá hlavně o Vaší zahořklosti k mládým lidem.
Halabala sepsané, do očí bijící nápověda téměř v každé otázce, chyba hned v titulku... snad jediný kladný bod - za odvahu něco takového zveřejnit. Ostuda
Otázky na úrovni hádanky: uhodněte číslo mezi jedničkou a trojkou. V téměř ve všech nápověda, která navedla k správné odpovědi. 🙂
Pro starší ročníky nerelevantní . Kdysi se maturovalo z úplně jiných spisovatelů typu
Němcová, Erben, Palacký, Neruda apod.
Jsem starší ročník (1959) a všechno jsem samozřejmě znala - nejen dnes, ale i u maturity. Vy jste si nevšiml, že právě Němcová nebo Erben v testu byli???
7 - 10 správných odpovědí
Skvělá práce! Z fleku byste z češtiny odmaturovali i dnes! Otestujte své znalosti v dalším kvízu, ve kterém si určitě povedete také skvěle.
Smím-li po pochlubit: ani jedna chyba.
Moc vzpomínám na paní Kleslovou co pracovala v knihovně kam jsem tak ráda chodívala. Nikdy na ni nezapomenu. Čest její památce.
Asi nejdementnejsi test, ktery jsem kdy delal. Jen idiot by nemel aspon 7 spravnych odpovedi. Nejsem ctenar, ze skoly uz jsem nejaky patek a dat 9 z 10? Minimalne polovina otazek mela v sobe i napovedu. Jestli takto vypada maturita, tak pan bůh s námi 😁
Nedokážu si představit, že bych u své maturity v r.1975 odpovídala na 90% těchto otázek, třeba že by někdo chtěl, abych četla Farmu zvířat😉
Kromě Farmy zvířat se o všech spisovatelích ve škole učilo. A kdo chtěl, tak znal tehdy i tu farmu zvířat.
Tohle je tak jednoduché, že pokud někdo neudělá maturitu, tak nemá co na střední škole dělat. Naši češtináří musí v hrobech přímo rotovat. Jak málo stačí pro studium.
Také mám jednu takovou:
"Jak se máš?" zeptal se Ferda mravenec brouka Pytlíka.
A) Příhody lišky Bystroušky.
B) Občanský zákoník.
C) Ferda mravenec.
B. , občanský zákoník. Bezdůvodné obtěžování.