V době, kdy jsem maturoval - před 55 lety - byly ale úplně jiné otázky z literatury, z tohoto kvizu snad jen Babička..............
Hlavně jste ale neměl správnou odpověď uvedenou v zadání jako tady 🙂. Tenhle vtípek s maturitou nic moc společného nemá (ačkoli je pravda, že ten test z češtiny zkoumá pomalu to, zda vůbec vnímáte obsah textu, který čtete).
Dobrý den, děláte si legraci? Tohle jsou těžké otázky? V textu se téměř vždy objevuje jméno hlavní postavy…
10/10 velmi snadné,pro nás maturanty staršího věku. Tipla jsem jen "Farmu zvířat",dostala jsem ji k Vánocům /spolu s "1984"/ a ještě nezačala číst.
Snadné pro kohokoli gramotného. Téměř vždy je odpověď uvedena již v zadání.
Autorka by asi neprošla testem z interpunkce pro 7. třídu, hned v titulku (!) jí chybí čárka. (Kdo projde literárním kvízem bez chyby je opravdový borec)
Dál jsem zatím nečetla.
Musím tu souhlasit se všemi, ani sem toho větsinu nečetl, ale z textu to bylo hned poznat. Nebyl sem si jistej jen u E.E.Poe, ale i tak 10z10. To je opravdu na úrovni ZŠ.
Vskutku "velmi náročný" test. Pokud je taková úroveň znalostí požadována po dnešních maturantech, tak potěš pánbu. Takže jako vtip dobré.
Velice primitivní, nevěřím, že takto napovídajících a jednoduchých je většina otázek- Aby byla v každém zadání zároveň odpověď?
Borec? Vždyť je všude okatá nápověda!
No právě, to by nevyplnil správně jen úplný ignorant.
Pokud by tam nebyla jasná nápověda - slovo opakující se v ukázce a v názvu díla, nebylo by lehké. Takhle to byla zbytečná ztráta času
Velký Gatsby, když je v textu uvedno Gatsby, fakt vtipné. Připomínám to vtip o maturitě: profesorka se ptá maturanta, který neví: "Kdo napsal Máchův Máj?"