Velmi lehke.
Školometské, ale příliš snadné. Téměř nic z toho jsem nečetl, některé ukázky viděl poprvé v životě, ale v textech bylo vždy něco, z čeho to musel dát každý, kdo má trochu schopnosti vnímat čtené.
10/10. Brnkačka. V článku se mluví o povinné maturitě z češtiny, já měl i povinnou z ruštiny. Tak se těším na kvíz z literatury ruské. Pojednat o rozdílech mezi Iljou Muromcem a Ivanem Popelovem, kdo by to dnes zvládl? 😀😀
No tak i skladník ve šroubárně si může přečíst Ilju Muromce v originále...
Otázkou ovšem je, k čemu mu to bude dobré... :)
Dnes by u našeho tehdejšího češtináře neudělal maturitu ani jeden z těch svazáků , co dnes chtějí řídit zeměkouli. Ještě že se tohoto stavu chudák nedožil.
Takhle se dneska maturuje ? Aha, tak proto ....
Jestli vám v otázce nabídnou odpověď Velký Gatsby a v úryvku je jméno Gatsby, je to na úrovni ZŠ, nikoli maturity. Pokud je maturitní zkouška na této úrovni, odmaturuje každý, kdo má do análu díru...
Podobné nápovědy jsou asi u sedmi otázek z deseti
Toto není o maturitě, je to pouze o obyčejné přirozené lidské zvídavosti a inteligenci. Udělali jste to schválně, aby byl každý spokojený. Bylo to velmi napovídající. To, že jsem jako stařík uspěl nepovažuji považuji pouze za fakt, že ještě nejsem zcela senilní. Díky.
Tak to jsem opravdový borec. Maturitu sice mám, ale ne za 1. Tohle bylo fakt jednoduché, nápověda skoro v každé otázce.
Achjo,
v úryvku "bílá nemoc" odpověď "Bílá nemoc"
v úryvku "Gatsby" odpověď !Velký Gatsby".
No tak to fakt nemá smysl.
Maturita v roce 83 za 3, dnes za 1. Asi velmi slabá úroveň otázek.