1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Starý mixér by se ještě u nás našel, žehlička ETA byla nezničitelná a starý fén z šedesátek, když potřebuju něco rychle vysušit, jede ještě pořád jako kule. Babička vařila na starém elektrickém sporáku MORA , byl z padesátých let a kromě jedné plotýnky ještě nedávno fungoval! Spotřebu elektřiny měl na dnešní poměry vyšší a byl tam dlouhý "dojezd", ale likvidovali jsme ho jako funkční. Víc jak 60 let provozu bez problému.

30
Před 1 rokem
Zdeňka Hloušková

Já mám starý šlehač a stále funguje, od roku 1977.

17
Před 1 rokem

Všechny tyto výrobky vydržely 20 a více let.Napište mi, kolik dnešních výrobků toto vydrží?Ano, měly vyšší spotřebu proudu, ale když si promítnete, že dnešní spotřebiče vydržím maximálně 7 let, a do dvaceti let musíte vyrobit nejméně 3, tak výroba tří spotřebičů sežere víc proudu než než ten jeden za 20 let.A to nemluvím o tom, že 3x více je spotřeba benzínu a nafty na dovoz komponentů, více benzínu a nafty na rozvoz hotových výrobků, výroba papíru na návody, balících prostředků, výroba dřevěných palet atd atd.

A pak nám budou říkat, jak komunisti ničili životní prostředí.

50
Před 1 rokem
Ladislav Hnyk

To přeci nemůžete vědět, kolik vydrží dnešní výrobky, když byly teprve ‚‚dnes‘‘ vyrobeny. Jinak ono také záleží, za jakou cenu to kupujete. Když si koupíte levný šunt, tak se nemůžete divit, že Vám za pár let odejde.

23
Před 1 rokemUpraveno

Všechny staré spotřebiče, od vysavače, pračky, přes různé šlehače, mixéry, apod., mi vydržely přes 30 let - a pak jsem je funkční ještě darovala někomu na chalupu. A smaltovanou sadu hrnců mám neporučenou dodnes.

9
Před 1 rokem

V těch době se vyráběly kvalitní výrobky, které dlouho vydržely i na západ od našich hranic. Zvlášť NSR byla vyhlášená kvalitními výrobky. Změna přišla až při zavedení automatizace, zlevnění výroby a dovozem ze zemí s levnou pracovní silou. Ale jestli si koupíte kuchyňský robot za víc jak 50 tisíc. Taky něco vydrží.

5
Před 1 rokem
Jiří Máca

To je pravda. Z NSR mám ventilátor a běží každé léto už od roku 1969. Bez poruchy a tichý chod.

2
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Byly to spotřebiče, které slouží někde dodnes. Ty moderní sice vypadají dobře, ale po dvou létech jsou na odpis. Koupila jsem si kávovar za 14 000,-. Po roce přestal fungovat, záruční opravna v Praze, to se opravdu vyplatí.

20
Před 1 rokem
Jarmila Smutná

Velmi dobrá byla remoska, mimochodem i ve Velké Británii šla a snad stále jde na dračku.

6
Před 1 rokem

Nejsou to jen vzpomínky, ale některé věci mám ještě po mamči a stále fungují 🙂. Žehlička, mlýnek na strouhanku a kávomlýnek 🙂.

29
Před 1 rokem
Jiřina Chlebková

Žehličku i ten mixér Eta mám stále na chalupě.

10
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Mám robot ETA z roku 1964, teď už ho používám sice jen 1x za rok na lisování drobného ovoce, takový není ani na trhu, ano, ale tak na misku obraného rybízu, ne kýbl i se stopkami. Jede bez závad. Jinak robot za tu dobu již třetí, dlouho nevydrží.

8
Před 1 rokem

Pamatuji,jak jsem v Ostravě s rodiči kupoval vysavač Pluto.Za ta léta nevím kde skončil. A mlýnek na strouhanku

stejného typu máme taky doma.Ten vydrží dlouho. Nemá se na něm pokazit.

1
Před 1 rokem
Lubomír Sitta

Jestli mně paměť neklame tak i jeden přenosný televizor se jmenoval také Pluto.Jeden z prvních magnetofonů pro veřejnost byl Sonet duo.Snad jiný malý televizor měl název Satelit? , perfektně se vešel stodvacitce za zadní sedačky.

3
Před 1 rokem

Téměř stejná ETA žehlička, jako ta z obrázku, se stále prodává - trochu zmodernizovaná, ale v zásadě pořád stejná - Odkaz

www.alza.cz
ETA 7246 90000, suchá - Suchá žehlička
Ač dnešní době vládnou vlastní napařovací žehličky, drží si její suchá kolegyně stále své místo. Pro toho, kdo upřednostňuje klasiku v žehlení, nebo holduje retro stylu, má ETA ve svém sortimentu...
2
Před 1 rokem
František Novák

Ale na tom je přece něco špatně... 😄 😄 😄

Zobrazit další 4 reakce
Před 1 rokemUpraveno

Kvíz je tak retro, že ani nejde spustit. A babička ani žádnou žehličku eta neznala, ale pamatuji od ní těžkou žehličku, kterou nahřívala na kuchynských kamnech.

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt