Pavel v Petrolejovích lampách. Jak zahrál tu proměnu ze zdravého až do blázince. Tenhle film, je můj nejoblíbenější a s Janžurkou, to byl herecký koncert pro ty dva. A myslivec, která by odolala....R.I.P 🌹
Já jsem Petrolejové lampy četla před natočením filmu a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Myslím, že výborně. No a černý myslivec - to musí v kombinaci s krásnou Libuší Geprtovou podklesnout kolena ženám i mužům.
Pan petr Čepek měl ten obrovský dar, který v sobě každý herec nemá - sílu přesvědčivosti a přirozený talent. Ať hrál cokoli, vždy jste mu uvěřili.
Byla to krásná duše a muž, kterého si bylo za co vážit a ctít ho.
Já pana Čepka vždycky milovala, měla jsem ho ze všech hvězd Činoherního klubu nejraději. Na jeho role v Údolí včel, v Babičce nebo v Petrolejových lampách prostě není možné zapomenout. Navíc měl charakter, porovnejme s některými jeho hereckými kolegy. Budiž mu země lehká.
Byl úžasný a nezapomenutelný ve všech rolích. Ráno v pět už jsem se spolubydlícími z koleje stála před pokladnou Činoherního klubu, střídali jsme se po 2 hodinách, pan Čepek, Abrhám a Somr každé představení zážitek. Pana Čepka jsem pak dvakrát potkala na Pražském hradě, jednou vedl za ruku malou holčičku, musel pohled na Prahu milovat, stejně jako já ...jeho oči, prostě černý myslivec z Babičky...
Miluji a souhlasím se všemi krásnými komentáři o panu herci, Petru Čepkovi. Jen přidám to, co mne na něm fascinovalo a přitahovalo. On nemusel mluvit, on svým pohledem a výrazem očí dokázal vyjádřit dějovou linii. Jak neskutečně pestrý byl jeho herecký záběr; když on se podíval do kamery, tuhla mi krev. A když čtu, že byl zásadový - pane Čepku, snad Vám tyto pochvalné články dají v nebi přečíst.
Pan Čepek byl pan herec.
Podle mě nejlepší herec co kdy byl
Znám filmy kde hrál nazpaměť
Doma mam v pokoji jeho velkou fotku z úžasného filmu Údolí včel ❤️❤️❤️
Takových článků, které vyzdvihují zásadovost a charakternost jen více.
Verba docent, exempla trahunt.
Krásný chlap, nezapomenutelný Pan Herec
Údolí včel, Adelheit, Lekce Faust, Petrolejové lampy a Tři veteráni ..... to je pro mne Mistr Petr Čepek