Je to tak, i kdyz lepe metoda zafunguje u lidi jednodussich nez u tech diplomaticky vyskolenych. Ani neni vetsinou potreba klast specialni otazky, kazdy totiz na sebe dennodenne nepretrzite vsechno rikame, jako bychom si pred sebou nosili zrcadlo, ktere odrazi vse, co uvnitr nosime 😉 Pokud zname zakonitost, kterou predkove opsali primerem "trisku v oku blizniho vidis, ale brevno ve svem nikoliv", pochopime, ze kazdy vlastne pranyruje sve vlastni chybovani a spatne vlastnosti, nebot na druhych nas nejvice rozciluji prave nase vlastni nedostatky (mnohdy neuvedomovane).
Ten článek a rady v něm mi nepřijdou dobré. Každý máme dobré i špatné vlastnosti, a ano, někteří lidi rádi pomlouvají a druzí zase rádi lakují vše narůžovo. To, že mluví o druhých pozitivně však o nich nemusi vypovídat, že jsou šťastní a v pohodě, ale třeba to, že se podceňují a druhé přeceňují. I rada zeptat se na někoho druhého mi nepřijde moudrá, ke každému se ten člověk může chovat jinak takže s ním může mít jinou zkušenost. Osobně si víc cením pravdomluvnosti a objektivity než pozitivity. Když se někdo chová jako sobec tak se prostě chová jako sobec. Nevím proč to nazývat nějak pozitivně.
Buďte v klidu, i já jsem chtěla odhalit "tajemství světa". Už nějakou dobu vím, že ho určitě nemám hledat v těchto článcích 😉 přesto jsem otevřela a přečetla... Není to nic špatného, čtení procvičuje náš mozek, i když si pak říkám, že jsem volný čas mohla trávit čtením něčeho smysluplnějšího...
Žádný nováček, pokud není hlupák neodpoví, že s XY se spolupracuje špatně, ale nějak to diplomaticky zaobalí, jelikož nezná pozadí vztahů a také vnímá, že tahá za kratší stranu provazu. Řekl bych, že je to stejně efektivní jako nesmyslné dotazy na pohovorech, kde každý odpovídá, jak je naučený a ne co si skutečně myslí.
Já věděl, že psychologie je z velké části pavěda. Tak když se mě dotyčná zeptá na mého oblíbeného kamaráda, vyjdu z toho výborně, ale když se mě zeptá na nějakého blba, budu za špatného 🤗.
Píšete "pavěda"? No, grafologie byla také brána jako pavěda. Pokud si půjdete dnes žádat o zaměstnání, mnoho zaměstnavatelů bude po vás chtít váš životopis psaný vámi. Proč myslíte, že to dnes mnozí zaměstnavatelé, zejména v bankovnictví a jiných takto zaměřených oborech, po vás asi chtějí?
Tak s timto uplne nesouhlasim... To, ze na lidi nekdo nema zrovno nejlepsi nahled, muze byt zpusobene negativnimi zkusenostmi a nerict nic negativniho na cloveka o kterem vim, ze skodi druhym, to je podporovani jeho konani... Spis je dulezite, aby si lide umeli zametat i pred svym prahem, pokud jen vse svaluji na druhe, pak s tim co je tady napsano souhlasim, to jsou podle me narcisove...
Autor tohoto ne příliš zdařeného článku o poznání povahy člověka z první položené mu otázky, jistě má mezery v psychologických vědách. Doporučuji mu, aby nahlédl do jedné z knih Milana Nakonečného " Psychologie člověka". Pokud to udělá, jistě si pak dá pár facek, za ty hámotiny, co zde jiným o psychologii vnucuje!
Jo poznal jsem psycholožku ke které jsem šel za doby kovidku kdy tlak rodiny i Babiše byl neskutečný a ona byla opichana experimentem a vidím že selský rozum je lepší než to co nám se snaží vnutit vzdělanci.
Měl jste si dojít k sedlákovi, ušetřil byste velké peníze a ještě byste si odnesl brambory a vejce.
Na tyto otázky může "nováček" fundovaně odpovědět až když nebude "nováčkem". V opačném případě nemají tyto otázk, valný smysl 🤣
Ne jenom tento článek se nepovedl, ale je tu dost ptákovin, které jdou do světa. Hlavně sama konspirace. Kde hledají pravdu, ti, kteří mluví o konspiraci.
Nemyslím si, že to tak je, bohudík....
Taky o každém mluvíte negativně?