Jestli je pan Porizek skutecne vystudovany psycholog tak bych mu doporucil vratit diplom. Tahle situace je bezpochyby tragedie, ale podle nej by se ten chudak pan ktereho se to dotyka mel k tomu postavit , cituji "cestne a zodpovedne", take zminuje "moralni integritu, rozhodnuti provedene s laskou, atd. To neni psychologicky rozbor situace, to je cliche poplatne modnim trendum. Ten kdo se nedokazal k situaci postavit cestne a zodpovedne a nema zadnou moralni intergritu je jeho byvala partnerka. Ta ho predevsim mela hned informovat o tom, ze je tehotna a pak ,ze se dite narodilo. Jestli by se k ni vratil nebo ne nevim, a je to jedno, ale v kazdem pripade by to musel brat v uvahu pri planovani sveho budouciho zivota a take jeho soucasna manzelka by ted nemusela byt v soku z objevu "kostlivce ve skrini". Ted se najednou objevila a potrebuje "otce". Proc? Protoze chce penize. To, ze devce se pta po otci je jenom lacina vymluva. Mozna, ze si to devce skutecne preje poznat sveho otce. Ale myslim, ze je to hlavne vyvolane ucelove matkou, aby mohla hlavni duvod sve akce zakryt. Chudak devce ma mozna predstavu otce jako rytire na bilem koni ktery se najednou objevi a vsechny problemy razem zmizi. Naraz do reality bude kruty. Ten pan nemuze delat zadna rozhodnuti "s laskou". Vzdyt tam zadna laska neni a nemuze byt. Az do ted nemel tuseni ,ze ma dceru. Nema k ni zadny vztah. Laska neni razitko na formulari, bum, a je to! Laska se buduje, je to proces. Predpokladat a ocekavat , ze ten muz ted otevre naruc (a penezenku) je silne nefer.
Buďte ráda můžete hlídat a být tetičkou.Mohla jste dopadnout hůře,kdyby z vás manžel udělal narušeného člověka.Věřte ,že jsou daleko horší chlapi a psychické týrání je horší než, že si někde udělal dítě. A pořád když děti přibývá než ubývá je lepší a máte to bez práce .,Jinak hodně radosti s jeho dcerkou
Myslím ,že nejlepší řešení je jen jedno. V duchu "šíleně nadávat".ale ve skutečnosti v klidu najít pravdu a pak ji akceptovat a s partnerem najít řešení. Nějaké výbuchy a šílenosti nemají cenu. Je to tvrdé, ale prostě je to tak. Držím palce .
tedy nechtěla bych aby mi tenhle pan psycholog radil
Tak jim oběma, tedy všem přeji pevný vztah a nervy, ať’ to zvládnou, jen by mě zajímal počin té maminky od dcery, proč to tajila tak dlouho, deset let
Najednou jí začaly docházet peníze. Nejprve byla hrdinka ve smyslu "to zvládnu, chlapa nepotřebuju" , ale dcera to vidí jinak, chce mít tátu. Chce to hodně odvahy pustit si tu holčičku do života, ale kdo ví, možná že paní doplní ten ženský element v jejich rodině. Ale s její maminkou bych byla opatrná. Ale kdo ví, znám příběh kdy se bývalka a oficiální manželka skamarádily a žijí všichni v pohodě.
Já bych to řešila rázně, nazdar a konec. Něco podobného jsem zažila a od té doby šťastně sama s dítětem. Už jsem se nevdala a nevdám
Tak to možná Vy. Ten chlap za to ale v tomhle případě nemůže, že bývalá mu zatajila dítě. Je to rána, ale současná žena by to měla pochopit, že o pro něj je to rána. A pokud mají skvělý vztah a k tomu své dvě děti, tak by byla blbá, kdyby se s ním rozvedla. To by byla každá podle mě, když mu to vyčítala. Neřešit všechny problémy emocemi, ale rozumně. Fakt je rozdíl, kdyby ji podvedl a když o tom nevěděl.
Musíte spolu mluvit a vše si vysvětlit a pokud se máte rádi a stojíte o sebe bude to dobré . Přeji mnoho štěstí a držte se !
Ono ještě také záleží na tom,jestli je to pravda a ta dcera je opravdu jeho.
Četl jste to pořádně? Byli na testu otcovstvi.
Ach jo. Včera proběhl příběh, jak se nějaká Helena nastěhovala k příteli a za pár měsíců za ním přišla ex s dcerou v náručí. Proč ten, kdo to vymýšlí, aspoň nemění jména?
mého kolegu to v roce 2000 stálo 100 000,-. když ho bejvalka určilě i po rozvodu jako otce její dcery....fajn zákony
A genetické testy?