Nepriznala bych se. Mam kamaradku, te se to stalo a dodnes to otec ani dite nevedi.
Uz je to ctyricet let zpatky a vse funguje jak ma . Maji jeste jednoho syna, ten uz je obou. Kluci jsou si podobni, davno maji svoje rodiny. Pokud by to dnes prasklo, uz by je to urcite nerozdelilo.
Pokud nebyl číšník černoch nebo Rom nebo nějaká jiná, do očí bijící exotika, tak radím mlčet. Paní si holt to břímě ponese celý život, ale pokud by se přiznala, muž to nejspíš neunese a rodina se rozpadne. A za mě je aktuální situace lepší než mít bezdětné manželství. Pokud nepřijde nějaký větší zdravotní problém, provalit se to nemusí a můžou fungovat jako spokojená rodina. Vzpomeňte si na film Teorie tygra. Jakub Kohák ve své roli zaujal rozumné stanovisko.
Nikdy, opravdu nikdy ,neříkat, odstřelíte si fungující rodinu , nejspíš solidního manžela zraníte do takové míry, že odejde, nebo bude mít velmi rezervovaný vztah k dítěti, to že jste se pelešila s prvním lůzrem, který byl k mání, je jen Vaše odpovědnost, tak ji nedelegujte na někoho tedy na nevědomého manžela, který se těší na potomka , možná to považujete za čestné jednání, ve skutečnosti chcete jen hloupě ulevit svému pošramocenému svědomí, máte odpovědnost také k dítěti , které má právo být vychováváno otcem , tedy fungujícím otcem, což Váš manžel jistě je, nebo jste přesvědčena že lůzr který Vás jednorázově ohnul někde v baru, bude dobrým otcem, v nejlepším scénáři můžete tak maximálně čekat alimenty, po soudních a nedůstojných tahanicích, kde budete označována od onoho lůzra, za pracovnici nejstaršího řemesla, pokud jste inteligentní, tak chápete, že účet který zaplatí všichni aktéři by byl zdrcující............
Prostě se stalo, odestát se nemůže. Tak se nechovejte jak neřízená střela, která kolem sebe široko daleko zničí co může. Co by komu pomohlo, že bgste najednou chtěla být "upřímná, nelhat,a další bla, bla bla..."
A pokud nakrásně by se ukázalo, že váš manžel s nějvětší pravděpodobností děti mít nemůže...i tak se ale zázraky občas dějí.
Zkrátka s tím musíte žít. A pozor - neříkat nikomu v okolí - protože - co ví jeden, ví jeden, co ví dva, ví jich dvacet dva - tak to říkávala už moje prababička a měla pravdu.
A co takhle v těch starých filmech, kněžny +stařičký manžel a podobně - myslíte si, že ony to těm svým říkaly, nebo vůbec někdy někomu...
Je to váš život, rozhodnutí je jen a jen na vás. Jenže - vy už nyní rozhodujete minimálně za životy dva.
Pokud mohu do toho mluvit,určitě se přiznat. Věřte,že to jednou "praskne" třeba po 5O letech a bude ještě horší. Pokud jste se milovali doopravdy, bude to bolet ,moc bolet ,ale dáte to. Druhé dítě se Vám podaří patrně snadněji, to je jediná světlá stránka nevěry, v kategoriri úletu. Horší je, když něvěra přeroste ve vstah,který bývá silnější než ten manželský a ten zanechá vždy nějaké trvalé stopy. Nikdy už to nebude jako předtím a většinou se to provalí třeba až v penzi a 8O letí se rozvedou.
ja bych se rozvedl. a je klid a jasno.
Tohle řešila jedna moje známá. Rozhodla se nic nepřiznat, ale pak se dítě vážně zranilo na kole a potřebovalo okamžitou transfuzi. Otec nabídl svou krev, jenže ta se celkem pochopitelně nehodila a museli nahonem hledat správného dárce, ten měl navíc RH faktor mínus, takže než ho našli, bylo skoro pozdě. Manžel se s ní rozvedl, ne proto, že jednou ulítla, ale protože málem zavinila smrt dítěte. Ale jelikož byl charakter, tak se o ně dál staral, věděl, že za nic nemůže.
Jsou situace, které nikomu nezávidím a tohle je jedna z nich. To je snad lépe buď se rozejít, kdyby oba po dítěti tak za každou cenu toužili a spolu je mít nemohli, a nebo se smířit s faktem, že se tedy rodiči nikdy nestanou.
Pozor na karmu.Doporučuji vše říci manželovi.Jestli je frajer vše pochopí když ne nestojí za to sním být.děcko je toho kdo vychovává ne toho kdo st..á.ale hlavně je tvoje.Tvá štastná situace se už nemusi opakovat.prozrazení muže přijít při potřebě dárcovství a jsme u karmy.Přeji ti moc štěstí,Petr.
Rozuměl jsem tomu tak, nechat manžela v nevědomosti, hlavně, ať se o cizí děcko stará jako o vlastní? A Vy sám byste to byste to tak zvládl?
no, tak tuhle terapeutku bych si k reseni problemu sveho zivota rozhodne nepozval. same blablabla, ale rada, co delat nikde...mam takove podezreni, ze ona koucka vubec neexistuje, ze jeji "rada" je par splacanych plku, odnekud z internetu. chtel jsem se podivat, jestli je skutecna, jestli se tim zivi i v realu, jake ma sazby atd, ale kdyz jsem klikl pro kontakt, vyhodilo mi to error 404 - stranka neexistuje...
Hmmm...zajímavé reakce zde se člověk dočte, vesměs většina žen tu obhajuje/podporuje ke lžím a odmítání vlastní odpovědnost a naopak muži ( kteří se veřejně pranýřují, jak jsou údajně nezodpovědní) nabádají k osobní odpovědnosti za svůj čin 🙂...krásný a reálný profil žen vs. muži jak to tedy vlastně je s tou svatou ženskou odpovědností a stylem héééreček=hrej to až do konce 🙂
Myslím, že by mu neměla nic říkat. A pokud to nebyl černoch nebo Rom či úplně extrémně nepodobný tak by to nemělo vyjít najevo. Kdyby řekla pravdu, tak od ní odejde a stane se samoživitelkou a to bych jí nepřála