Do zákonu bych dal,že Osvětím musí povině navštěvovat 9 třídy jako školní výlet.Je třeba si připomínat,ak se k nám chovali sousedé za Adolfa Hitlera.Jak Hees vital vězně v Osvětimi.Tuto branu jste přijeli a timto komínem budete odcházet.Byl jsem přesvědčén,že už válka nebude.Moc do ni nechibi.Jednat a neprovokovat!
Já bych tam nešla, jen to slyším, zvracím, hnus
kdysi jsem tam byla. Měli jsme jako průvodkyni s výkladem starou paní, místní polku. Říkala nám právě u těch trestných malých kobek, že před lety takhle taky vedla skupinu a zůstala tam jako poslední stará žena. A ta jí svěřila, že tam za války byla taky zavřená, nebylo tam dost kyslíku a byli tam čtyři. Aby přežila, udusila nejslabší ženu. Tu paní asi svědomí trápilo do konce života potom, když to tam musela někomu jít říct. Nikdo nevíme, čeho bysme v takových podmínkách byli schopni.
Byl jsem tam před nějakým časem, ač už skoro starý kmet , jsem se tam opravdu rozbrečel, když jsem to procházel + výklad...a kdykoliv si na to vzpomenu, mám stále slzy v očích...strašný.....opravdu strašný..... 🙁
Tam by měli povinně jezdit Lidovci,aby věděli co dělali předci Němců,kam jezdí na soudružské návštěvy.A jet tam i s Pávkem.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Bohužel mají u nás spoustu podporovatelů, kteří tvrdí, že se nejen Ukrajina, ale my všichni ve východní a střední Evropě máme vzdát Rusákům. Podle nich se nemáme připravit na obranu.