Když jsem hledal ženu, odmítnul jsem především ženy hádavé a také ženy studené. To stačí.
Dnes mám za sebou více než 40 let klidného života se ženou, dětmi a vnuky.
Jsem zkušený psycholog a vím, že neexistuje něco jako "ženská intuice". Dokonce jsou si muži a ženy osobnostně mnohem podobnější, než si většina lidí myslí. Případné rozdíly jsou dány především společenskými vlivy/očekáváními. V naším civilizačním okruhu zejména křesťanstvím. I když jsme národ ateistů.
Ve vztahu bývají dvě typické vývojové krize - po cca 5 letech a po zhruba 20 letech, kdy odchází děti z domu. V prvním případě se osvědčuje, když partneři část volna (v podobném časovém rozsahu) tráví mimo rodinu a ve druhém, když ho mají partneři také společný. Jinak čtenářkám doporučuji příspěvky mé kolegyně
PhDr. Jitky Douchové např. na portále Šance dětem.
Já nejsem psycholog, ale vlastní zkušenost - chlapa na 100% odeženou výčitky. Čím více, tím lépe 🙂, intenzita je rozhodující faktor. A je jedno, v jaké délce vztahu se s tím začne. Protilék je hluchota (opravdová a nebo předstíraná) a nebo je vyzkoušený alkohol. Poté ale dochází k navýšení četnosti výčitek. Takže buďto časem dojde k rozvodu - rozchodu, hluchotě a nebo se zrodí alkoholik. Tchán se v podstatě na stará kolena uchlastal, protože to jinými způsoby nechtěl řešit - přesto že byl hluchý (viz. "intenzita"). Já jsem už začal špatně slyšet...