1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Proč test?

Chybí vám škola, vzdělávací systém?

Jaký to má smysl...?

Před 11 měsíci

9/10 protože jsem se v poslední otázce sekl o rok. Ale proboha, co to je za otázky? Beneš byl svržený Vítězným únorem? Hácha byl státním prezidentem Protektorátu. Atd.

14
Před 11 měsíci

Samostatný Československý stát zanikl 15.3.1939, Druhá světová válka začala 1.9.1939, tedy v období Druhé světové války Československo nemělo žádného

prezidenta. Prezidentem Protektorátu byl E. Hácha. Dále pak E. Beneš nebyl

svržen únorovým pučem v roce 1948, došlo pouze k částečné, a to je podstatné slovo, obměně vlády. Následná abdikace prezidenta byla vyústěním této situace.

29
Před 11 měsíci
Josef Jungmann

V období "druhé republiky" byl prezidentem E. Hácha.

11
Zobrazit další reakci
Před 11 měsíci

Vítězný únor přeci nesvrhl prezidenta? Co je to za hloupost?

26
Před 11 měsíci

Beneš ale nebyl svržen.

1
Před 11 měsíci

Kvízem projde bez chyby jen opravdový znalec - tvrdí autorka kvízu!? Nabubřelé tvrzení, navíc jsou tam špatně položené asi dvě otázky. Ach jo, dnes může vymýšlet kvízy kdekdo.

26
Před 11 měsíci
Jindřich Málek

Účelem bylo aby jste klik, udelal primitivni test, redakce prodala reklamu a vsichni jsou spokojeni😉👌

Před 11 měsíci

no mám jednu chybu asi dobrý ,ale těch prezidentů kterých si opravdu vážím je málo asi můj první prezident Ludvík Svoboda tak toho považuji za pro mě osobnost armádní generál a boj o Duklu a měl respekt i před rusákama

5
Před 11 měsíci
Vladimír Pavlyšyn

Ludvík Svoboda se ukázal nakonec jako zrádce své legionářské i válečné minulosti, kdy byl výborným vojákem a velitelem. V roce 1948 však sehrál neblahou roli, když se postavil na stranu Gottwaldových komunistů. O příčinách tohoto jednání se lze dohadovat.

1
Před 11 měsíci

Havel byl klaun na Pražském hradě , a to ještě slušně řečeno .

21
Před 11 měsíci

E. Beneš odmítl podepsat ústavu prosazenou komunisty a odstoupil.

8
Před 11 měsíci

V roce 1948 nebyl Beneš svržen komunisty jak je psáno v tomto kvizu, ale sám abdikoval.

25
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt