Proč test?
Chybí vám škola, vzdělávací systém?
Jaký to má smysl...?
9/10 protože jsem se v poslední otázce sekl o rok. Ale proboha, co to je za otázky? Beneš byl svržený Vítězným únorem? Hácha byl státním prezidentem Protektorátu. Atd.
Samostatný Československý stát zanikl 15.3.1939, Druhá světová válka začala 1.9.1939, tedy v období Druhé světové války Československo nemělo žádného
prezidenta. Prezidentem Protektorátu byl E. Hácha. Dále pak E. Beneš nebyl
svržen únorovým pučem v roce 1948, došlo pouze k částečné, a to je podstatné slovo, obměně vlády. Následná abdikace prezidenta byla vyústěním této situace.
V období "druhé republiky" byl prezidentem E. Hácha.
Vítězný únor přeci nesvrhl prezidenta? Co je to za hloupost?
Beneš ale nebyl svržen.
Kvízem projde bez chyby jen opravdový znalec - tvrdí autorka kvízu!? Nabubřelé tvrzení, navíc jsou tam špatně položené asi dvě otázky. Ach jo, dnes může vymýšlet kvízy kdekdo.
Účelem bylo aby jste klik, udelal primitivni test, redakce prodala reklamu a vsichni jsou spokojeni😉👌
no mám jednu chybu asi dobrý ,ale těch prezidentů kterých si opravdu vážím je málo asi můj první prezident Ludvík Svoboda tak toho považuji za pro mě osobnost armádní generál a boj o Duklu a měl respekt i před rusákama
Ludvík Svoboda se ukázal nakonec jako zrádce své legionářské i válečné minulosti, kdy byl výborným vojákem a velitelem. V roce 1948 však sehrál neblahou roli, když se postavil na stranu Gottwaldových komunistů. O příčinách tohoto jednání se lze dohadovat.
Havel byl klaun na Pražském hradě , a to ještě slušně řečeno .
E. Beneš odmítl podepsat ústavu prosazenou komunisty a odstoupil.
V roce 1948 nebyl Beneš svržen komunisty jak je psáno v tomto kvizu, ale sám abdikoval.