1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Pro nás, kteří ještě pamatujeme "slovenské pondělky" v ČST, to je dětská slavnost... 😉

10
Před 1 rokem

Měla jsem špatně pouze jednu odpověď, test vyhodnocen 7/10. Tak to si to, vážená redakce, nechte od cesty!!! 😡

13
Před 1 rokem
Pavlína Ulrichová

Já věděla všechno, a výsledek mám stejný, jako vy. To není 7 z 10, ale 7 až 10 správných odpovědí. Zdá se mi, že se to u těch kvízů probírá furt dokola.

13
Před 1 rokemUpraveno

A teď autorku Pušovou vyzkouším sám. Co znamenají slova z jedné vesnice západního Slovenska, konkrétně z Papradna, určitě jste o ní slyšela: baherka, bahniatká, baviačka, blianky, budzilár, cma, corgoň, čačík, gabac, gánek, gasňa, hrotek, chujo, chumaj, kľajbas, klinec, kravjak, krenec, kokorúd, krície, kvit, mača, masc, mereska, mladucha, očapek, pácerky, pavúz, plekac, pľuha, prespánka, rajda, šajo, šmánie, štranek, šúchy, šviheľ, trúnek, veselie, zbožie, zľahnúc, zverec, žažuľa atd... Uvedl jsem několik slov. Když uhodnete alespoň polovinu, můžete si dovolit zadávat kvíz o významu slovenských slov.

8
Před 1 rokem
Jozef Balušík

Slova v kvízu jsou z běžné, ne - li spisovné slovenčiny nikoli z nářečí. Ale budiž. 😉

5
Před 1 rokem

Sice ve svých skoro sedmdesáti ovládám, ale přesto mi vadí, když se Slovenky za pokladnou v České republice vůbec nesnaží mluvit česky - to opačně by to nešlo, Slováci jsou u sebe na naši - cizí - řeč většinou skoro alergičtí a dávají to s chutí najevo.

Chtěli se trhnout, ale zapomněli jaksi dodat, že jich většina zůstane na této straně.

Alespoň v Praze není snad obchod, kde by na ně člověk nenarazil, zboží vdávají do regálů slovenštinou dopředu atd. 🙁

2
Před 1 rokem

Už přestante s těmito nesmysly.

S Rakouskem jsme byli v jednom státě 300 let a zkouší nás stále dokola někdo z němčiny?

8
Roman Solda

Kvíz z němčiny bych ráda zkusila

4
Před 1 rokem

Mela jsem 10x zaskrtnuto zelene a presto mi to 2x po sobe psalo 7 z 10 spravnych odpovedi.Takze vyhodnoceni spatne.

20
Před 1 rokemUpraveno
Handulka Machova

Tam nie je 7 z 10, ale 7 až 10. Podľa mňa tam malo byť jednoznačné vyhodnotenie. Teda presný počet správnych odpovedí.

15
Před 1 rokem

Já si pamatuji, že na Slovensku říkali svačině desiata.

1
Před 1 rokem

Na Slovensku mám rodinu,trávila jsem tam jako dítě celé prázdniny.Slovensko mám hodně ráda i Slováky.Nikdy na ně nedám dopustit.

9
Před 1 rokem
Danka Žáčková

A jste si jistá, že to oni mají stejně? 🙂

3
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

proč tu dávate kvízy když neumite vyhodnotit výsledek?

10
Před 1 rokem
Milan Literak

Přesně 👍

5
Před 1 rokem

Na co slovenštinu Fiala nám zakáže jezdit na Slovensko je to ose 🤦👎

14
Před 1 rokem
Martin Hofr

Proč by to zakazoval? Já tam byl naposledy hned po rozdělení republiky jako montér a od té doby mne tam nikdo nedostal. Tolik nenávisti jsem nikde jinde nezažil! Nehledě na to, že tam nemají nic, co by nebylo u nás, tedy až na o pár stovek metrů vyšší kopce. Teď jich tu je víc jak za Husáka a chovají se jako kdyby tu byli doma!

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt