1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 11 měsíci

Musí to být starý příběh, když ještě chodila do banky kontrolovat účty. Při IB by se jí to nestalo. Při poklesu zůstatku pod nastavenou mez by okamžitě věděla, že manžel dělá hlouposti. Tak už se může jen užírat. Možná tak jedině rozvod a při vypořádání majetku by manžel dostal o ten milión méně.

5
Před 11 měsíci
Josef Marek

Ani v dnešní době nemají někteří IB a mnozí důchodci ani bankovní účet. On půjčí milion korun své sestře, která jim to nikdy nesplatí, když je věčně v dluzích a ani s ní nemá písemnou smlouvu. Hodil peníze do kanálu. On věděl, že jeho žena s půjčkou nebude souhlasit, tak to udělal tajně. Jen se divím, že ho nezabila. Až vychladne, tak by se měla rozhodnout, co chce dělat dál. Může začít spořit znovu, ale na lázně a cestování může zapomenout. Nebude mít na to peníze.

23
Zobrazit další 4 reakce
Před 11 měsíci

Její chyba. Nejpozději po první odmítnuté žádosti povedené švagrové měla trvat na rozdělení peněz na 2 účty. Samozřejmě jako vždy chybí podstatné informace- bydlí ve svém nebo v nájmu? Kdo nosil domů víc peněz... My máme s mužem každý svůj účet a funguje to naprosto v pohodě.

11
Před 11 měsíci

I já mám v rodině takového sourozence. Když si sestra po rozvodu pořídila rodinný dům, zařídila jsem jí ho, nechala vyměnit okna, brávala ji na exotické dovolené. Pak si začala půjčovat. Ona si myslela, že peníze doma tiskneme, ale my žili prostě skromně. Až jednou, když mi volala a brečela, že nemá na nedoplatek plynu a potřebuje půjčit a já pak dodatečně zjistila, že za ty peníze odjela na dovolenou, byla jsem naštvaná a řekla si dost. Při příštím telefonátu jsem si vymohla smlouvu, kterou se mi zavázala, peníze vrátit, až je „dostane“, jinak dává souhlas s přepisem 50% svého domu na mne. Peníze, které jsme dědili po tatínkovi mi proto musela dát, resp. vrátit dluh, což bylo vše. Ona ale mamince vnutila myšlenku, že všechny peníze z tatínkova pozůstalosti jsem „shrábla já“. Když přijela ke mne jako duševní opora po manželové smrti, využila mé duševní bolesti a vyžebrala na mne 10 tis.Kč, protože brečela, že nemá na vlak, na jídlo a nevím na co. Takže vlastně zneužila mé bolesti. A to jsem jí skoro týden živila a vozila po výletech. Teď se zjistilo, že nadělala dluhy skoro 1 mil.Kč. Její rodina za ní dluhy zaplatila, dům jí již nepatří, vlastně bydlí v „cizím“. Všichni věří, že to jednou skončí. Nikdo neví, kam ty peníze dala. Ona ale každému říká, že můj majetek jednou zdědí (jako sestra, protože nemám děti) a pak všem ukáže. Již jsem se rozhodla. Nezdědí.

31
Před 5 měsíci
Viera Lapáčková

Jedině správné rozhodnutí!

Před 11 měsíci

Chce to přemýšlet 🤷

6
Před 11 měsíci

Já se na štěstí taky rozvedl ,ale je pravda ,že mi to muselo dojít.....Jsem takový škudka a spořim sobě i dětem...Chvíli před 18 narozeniny syna jsem zjistil ,že jeho matka mu chtěla jeho peníze vybrat a nějak se zapomněla zmínit 🙄 Naštěstí to nešlo bez mého souhlasu 👍

23
Před 11 měsíci
Jan Svist

Je to už spousta let - ale na tehdejší novomanželskou půjčku nám ručila moje máma. Koupili jsme pračku, lednici...

a najednou měli manželovi rodiče nový obývák. A já ke svému zděšení zjistila, že na naši půjčku, ač tam bylo že "podpisy pouze oba společně".

Tchán dsi to tedá ze svojí politické moci zařídil...a ještě syny navedli, aby si zařídil roční odklad splácení, potom že se uvidí a když ředkne že nemá bude to muset zaplatit ručitel.

Bylou houby platný že jsem ve spořce udělala zle, obývák koupený za prachy z půjčky už používali, vrátit to nešlo...

A třešnička na dortu? Když dva roky na to měl manžel smrtelný pracovní úraz, tak namísto odedčtu výše půjčky z dědictví, mi ho o tu částku navýšili, neúmyslná chyba, ale došla mi pozdě, už s tím také nic nešlo dělat.

A v případě,že se rozhodnete dítě vyplatit je to dost zásadní. (jinak totiž nesmíte vyhodit bez souhlasu sirotčího soudu ani židli, byť za ni koupíte novou, lepší. Stejně to vezmou jako "neoprávněné nakládání s cizím majetkem".

Takže toho nejhoršího co se peněz týče se skutečně dočkáme nejvjíc od těch nejbližších.

14
Před 11 měsíci

Moje krédo celoživotně je,Nepůjčuj si a nikomu nepůjčuj.Jak jde o peníze-ohledy stranou,protože spolehnout se můžeš jen na sebe.Kvůli prachům se rozkmotřilo mnoho lidí a rozpadla se dlouhá kamarádství.

17
Před 11 měsíci
Kornel Svoboda

Když chceš o něco přijít, tak to někomu půjč.

17
Před 11 měsíci

Tak to by mně taky vytočilo.Nasypat takový ranec do děravého pytle bych taky nevydýchala.

66
Před 11 měsíci

pána odstěhovat k jeho sestře. Společný majetek prodat. No a svůj podíl pán může věnovat své sestře. A dál může s ní bydlet. Pokud ho brzo nevyhodí, protože už pro ni nebude zajímavý

34
Před 11 měsíci
Věra Neuwirthová

ono ho nevyhodí, stejeně dřív nebo později přijde exekutor znova, k takovým lidem...

7
Před 5 měsíci

Chudým lidem, navíc nějak příbuzným, se peníze nepůjčují a to zásadně! Od toho jsou jiné instituce, které peníze půjčují a které pak mají páky na vymožení dluhu, Vy je prakticky nemáte! Závěr toho článku mluví jasně...Kde by prodavačka vzala peníze na splácení jednoho milionu korun? Být paní, vylifroval bych manžela k sestře a dal žádost o rozvod! Zabrání tak dalším malérům, které by jí kazily život!

1
Před 11 měsíciUpraveno

At se odstehuje on ke své sestře, nežli vrátí peníze. a rozdělit SJM, tedy byt přepsat jen na sebe

39
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt