Tak 1. Milá autorko, naučte se skloňovat. :Vyvarujme se módním hříchům. Vyvarujme se KOHO, ČEHO ! Pojí se s druhým pádem, tudíž vyvarujme se módních hříchů.
2. Nikdo mi nebude přikazovat, co mám a nemám nosit. Černá a pastelové barvy mi sluší, rušit je nebudu. Béžová a šedá - nikdy, vypadám jak šedá myš. Naše generace totiž vyrostla bez internetu a řídí se vlastním rozumem. Nazdar.
👍
A je to tady zase, zase, zase... nedávno pěkný článek o tom, jak každý radí ženám 50+ apod. věku, co je pro ně vhodné nosit a co je naprosto tabu!
Co kdyby tihle rádcové konečně zacílili na slečny v neforemných mikinách, teplácích, elasťácích, ze kterých lezou tlusté zadky? Nebo na rozteklé pupkaté páprdy v tílku a trenkách na půl žerdi, co smrdí v létě potem i na fotografii?
No tak já si vzít midi sukni a halenku s květinovým vzorem, tak mě rovnou zavřou "za potulku". Celý život nosím černou a avantgardní střihy, k tomu výrazné boty nebo zajímavý šátek, moderní brýle nebo jeden nápadný šperk. Dlouhou koženou sukni, šaty ze lnu, sametové prodloužené sako a la Mozart, hrubé pleteniny. Mám světlé vlasy a nikdy jsem v černé nevypadala smutně, navíc se v černé cítím nejlíp. Vzory mi nesedí, ztrácím se v nich. Měnit to nebudu až do smrti. Džíny s náznakem prošoupání na koleni ano, ale ne s dírou až na zadek, to nesluší ani mladým holkám, a k tomu klidně elegantní černý top a pěkně projmuté sako, na nohy pérka a můžete vyrazit do ulic i v sedmdesáti. Člověk by se měl oblékat podle svého typu a energie, někdo je typ na šatičky, jiný na kostýmky, někdo na sportovní módu, a někdo na to celé kašle, protože má jiné starosti.
Super, tleskám, hezky napsáno.
Revize šatníku: je důležitá a musí se provádět v každém věku, protože onošené a nepadnoucí kousky nepatří do šatníku ani mladších ani zralých žen.
Barvy a vzory: každá žena je typově jiná a každé ženě padnou jiné barvy. Proč by žena, ke které se typově hodí černá barva nebo barvy pastelové je měla vyřadit?
Délka sukně: proč by žena po 50/60 měla nosit zrovna sukně pod kolena, když jí tato délka ale vůbec nesluší? Jen proto, že je midi pro ni "akorát"?
Každá žena je jiná každé ženě sluší něco jiného. Některá je sportovní typ, jiná romantický, další elegantní. Jedné ženě sluší geometrické vzory a jiné vzorky jemné. A také záleží na postavě. Ženy by si neměly nechat namluvit žádný stereotyp v žádném věku. Ale oblékat se podle dané příležitosti (práce, sport atd.), jak se cítí dobře a jak jim to sluší 🙂
Tleskám!
Zase nějaké blahosklonné rady, jak si napsat na čelo či pověsit cedulku na krk - je mi šedesát - a obnléci se podle rady módní expertky. Aby bylo okolí v obraze a nemyslelo že ač vypadám mladší nebo starší...musím se ke skutečnému věku přiznat
A to já s článkem a myšlenkami v něm souhlasím!
Taková hovadina. S věkem se pleť zesvětluje? Ale no tak. S věkem naopak přibývá pigmentu. Chtělo by to nějaké bazální vzdělání v oboru. A pastelové barvy že se nehodí ? Tak to už je směšné nadmíru. Vy asi myslíte, že žena nad 60 má nosit jen zemité barvy, aby si zvykala na hlínu že? Tak to je blbost jako dům. Pořád platí typologie. Celý život mi sluší pastelové a jemné barvy. Myslíte si, že to najednou bude jinak? Jsou ženy, kterým pastelové barvy zase nesluší vůbec atd. Článek jeden blábol!.
Paní autorka nám píše, že by naše oblečení mělo odrážet náš osobní styl, ale zároveň nám řekne, co máme a nemáme vyhodit z šatníku. Středobodem mého šatníku je černá a zcela jistě tam i nadále zůstane, námořnickou modrou doslova nesnáším. Nejhorší hláška autorek takových článků je ta, aby se ženy oblékaly adekvátně svému věku. Kamarádka, která žila v USA říkala, že tam není žádné "adekvátně svému věku", ale lidé nosí, co chtějí a nikomu to nevadí. Do takového smýšlení má, bohužel, česká mentalita ještě hodně daleko.
Já myslím, že expertka na tyhle krávoviny by se měla jít věnovat nějakým jiným užitečnějším činnostem. V 60 přece jen už člověk ví, co mu sedí, sluší, vyhovuje. A že vypadá o 5 let starší? No to je opravdu tragedie. Na vzhledu xichtu ladícího s figurou a oblečením opravdu děsně záleží, protože si v tomto věku hledám životního partnera a otce svých budoucích dětí, že???? Stejně si vás v tomhle věku už nikdo nevšímá. Takže hlavně, že jste ženský v pohodě, a na takovouhle expertku se vykašlete.
Přesně 👌
Ještě bych dodala, že délka pod kolena se nazývá "lady", midi je délka do půl lýtek a nesluší snad nikomu. A nosím, co je mi pohodlné, nepotřebuji rady těchhle pseudoodborníků.
Mám pocit , že tohle se řeší jen u nás, byla jsem v Anglii jednoho krásného léta , kupodivu bylo i tam vedro , byli jsme na výletě a tam byly ženy snad kolem 80 let , byly štíhlounke, na sobě trička se špagetovými ramínky , hned mne tehdy napadlo ,tak by moje mamka nikdy nešla , protože ruce, paní měla vrásčité ty ruce , ale i ji bylo horko,,tam se nikdo nestará,co kdo má na sobě ,a tak to má být,