1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Otázka s Heydrichem je položená špatně. Na něj nebyl spáchán atentát, ale byl proveden ozbrojený útok. Jednak byla akce "posvěcená" vojensky a politicky a provedli ho na ten úkol vycvičení a vybavení vojáci a pak "provedený atentát" je historický narativ. Nejprve nacisty, kteří tímto slovním spojením chtěli v lidech tuhle událost vylíčit jako něco zavrženíhodného a pak komunisty, kteří si na tom nemohli přihřát polívčičku, protože se toho komunistický odboj nezúčastnil a nemohlo to být komunisty řádně oslavováno.

13
Před 10 měsíci
Lukáš Pernica

Máte pravdu. Jenže ono je to mezi lidmi tak vžité, že to každý označuje jako atentát.

3
Před 10 měsíci

Nelíbí se mi, že se stále nedostávají na veřejnost fakta o II.SV. Např.:

• podíl SSSR na jejím rozpoutání a jeho pomoc německým nacistům
  • SSSR oficiálně požádal o vstup do Osy Berlín - Řím - Tokio
  • 1.9.1939 napadl Polsko spolu s Němci i Slovenský stát, o něco později i Sovětský svaz. Porážku Polska oslavily společnými vojenskými přehlídkami.
  • na podzim 1941 Stalin vážně uvažoval o "mírové" dohodě s nacisty
  • zločiny Rudé armády na našem území
  • atd.
14
Před 10 měsíci
Miroslav Pokorný

Mně se nelíbí JAKÝKOLIV jednostranný přístup. A to nejenom, co se 2. světové války týká. Např.:

* podíl VB, Francie, ale i ostatních evropských států, a taky USA, na jejím rozpoutání a jejich pomoc Němcům

* atd. atp.

O zločinech ostatních spojeneckých armád se nemluví vůbec. Patrně byly svaté, že...!?

Jste zaujatý. Ale nikdo Vám nikdo nebere...

14
Před 10 měsíci

To učte hlavně ty mladé ti vidí fašismus uplně jinak než jaký doopravdy byl.Ale nedivme se když vlády překrucují historii.

17
Před 10 měsíci
Jirka Chott

Fašismus je momentálně v rusku.

15
Před 10 měsíci

Máte tam chybu , operace na 22.6.1941 se jmenovala Barbarossa , ne Barbadossa!

8
Před 10 měsíci

Trochu nechapu ten počet koncentračních taboru na našem území. Myslel jsem že u nas plynové komory nebyli. Myslel jsem že u nas byli ghetta a schromažďovací tábory.

4
Před 10 měsíci
Rosťa Zaifert

Ty s plynovými komorami se ještě specifikuji jako vyhlazovací.

3
Zobrazit další 4 reakce
Před 10 měsíci

Prosím opravte si hned první otázku. Adolf Hitler se nenarodil v Rakousku, ale v Rakousku-Uhersku (Rakousko-uherská monarchie).

Omlouvám se, ale já jsem skončil hned na první otázce.

4
Před 10 měsíci

Jednoduchý test. Zmýlil jsem se pouze v těch táborech. Věřím, že být postavený na detailech, tak bych shořel.

3
Před 10 měsíci
Miroslav Čepek

Ty tábory jsem.taky nevěděla

2
Před 10 měsíci

Je nutné pořád ucit čeho jsou Němci schopni

11
Před 10 měsíci

Máte tam chybu, byl to útok na Heydricha ne atentát.

1
Před 10 měsíci

Velmi jednoduchý kvíz ...m

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt