Svoje tři děti velmi miluji. Snad jsem jim byla dobrou mámou. Každé vyrostlo v jinou osobnost. Jsou už hodně dospělí a soběstační. Žiji sama, jednou za dva týdny mne syn pozve na kávu - přijedu,vypiju kafe a frčím do svého.Dcera studuje při zaměstnání druhou vysokou školu a času má minimálně, slyšíme se teď občas v telefonu. Třetí syn má úplně jiný styl života a rodinu k tomu nepotřebuje. A já se nikomu nevnucuju,nevyčítám,nevydírám. Popláču si,protože se mi krutě stýská,ale nikdy to neřeknu nahlas.Taky jsem byla mladá a chtěla žít svůj život podle svého.
Syn není zodpovědný za trable matky, po kterých přišel na svět a nic jí kvůli tomu nedluží. Tzv. vymodlené děti osamělých matek jsou chudáci, kterým matky nedopřejí luxus prožít normální dětství, ostatně je to v článku uvedeno, že syn musel zastat chlapskou roli v domácnosti. Navíc je zcela zřejmé, že na něj matka neměla čas a zjevně ani nepodporovala vztah syna k otci - uzurpovala si jej pro sebe. A protože se tak moc snažila, aby synovi dala to, co mu dát bez otce nemohla, patrně v něm vzbudila dojem, že se snaží napravit nějakou svoji vinu na situaci, ve které jsou. Tak jí to oplácí - že neměl v dětství a dospívání tátu. Teď ho má - a odsunul stranou mámu. Smutný příběh, ve kterém je syn nevinně.
Fakt se takhle chová skutečně dospělý syn? A je v tom nevinně?
dopis plný vyčítání, bolesti,sobectví..já jsem pro tebe udělala všechno, ty jsi nevděčný...přitom stačilo napsat - Synku, mám Tě moc ráda, Tvoje máma..
No to nemyslíte vážně? Sobecká jste především vy !!! Ale taky budete jednou stará a až se vaše děti na vás vyserou, pak teprve možná pochopíte
Často se stává, že matka, která dala svému dítěti první poslední a na sebe zapomněla, že zůstane jako kůl v plotě, protože potomka nenaučila, že i ona je cennou bytostí a ne jen automaticky posluhujícím robotem. Pokud má takto vychovaný syn děti, které vidí, že taťka na babičku dlabe, může si být jist, že sám sobě nechytá pěkné stáří.
Já dopadla také tak,ale už nesmutním. Potom co mně syn skopal,muže profackoval a nakonec mně s dcerou obrali o dům a nazvali starým dementem ,
Tak toto nechápu, jak může syn skopat svoji matku...co jste proboha se svým synem provedla, to přeci není normální, někde se stala fatální chyba ve výchově, nebo strašná genetika
Ano,to to bývají rozmazlená děcka,která dostala všechno a ve všem se jim povolilo.Přísně a důsledně vychované děti,něco takového většinou neudělají. I když se fakt penězům přikládá velká váha.
Je to je přesně naopak, důsledně vychované děti vás kopnout do zadku
My jsme syna rozmazlovali a zbožňovali jsme ho a je to ten nejlepší syn na světě
No, je to o tom, že pro své dítě dítě mám dělat jen to, co chci já sama, a hlavně za to nic neočekávat.
Paní dopis synovi krásně napsala, moc by jsem ji přála aby se uzdravila, mohla se vidět se svým synem.
Člověk si říká, hlavně ať, jestli se stáří dožijeme, po nikom nic nepotřebujeme….a nejsme na nikom závislí.
A to se přesně nestane.
No, a nebo budete mít kliku, a přijde to ve spánku jen tak, a bez varování, a to potom jo, to už k vám nikoho potřebovat nebudete.
Jedna velikanska vycitka a na zaver manipulace.
Z tohoto dopisu nesala ani kousek lasky,bohuzel.
Přesně jste vystihla můj pocit z toho dopisu. Při čtení komentářů už jsem měla pocit, že jsem asi divná, když jediné, co jsem cítila při čtení článku bylo znechucení...