1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Sifon není zpěněná voda pod jezem, ale pulzující voda při průtoku úzkým skalnatým hrdlem! A špricka je krycí zástěra na kajak či uzavřenou kanoi. Tento test jistě nesestavoval opravdový vodák!

23
Před 10 měsíci
Jaroslav Klika

díky, na termín sifon jsem narazila spíš u jeskyňářů, takže jsem opravdu nevěděla...a tím pádem jsem odhadla "správnou", tedy špatnou odpověď...špricka mě rozladila, protože jsem ji sama měla...ale jelikož dělanou samo-domo, tak na houby 🙂 měla jsem v kajaku soustavně vlastní soukromý bazének, protože i když byla voda klidná, stékala mi po pádle pěkně do klína...

4
Před 10 měsíci

K těm chybám v kvízu bych přidal i válec. Sice z těch možností mi řeklo, že je to správně, ale válec bych nenazval vlnou ať už kamkoli přepadající. Je to voda , která jde po dně s proudem, pak narazí na překážku a pří hladině se vraci zpět a takto se točí a nezkušený vodák jako autorka jej nevidí, Kdežto vlna je vidět a není na rozdíl od válce nebezpečná.

3
Před 10 měsíci

Autorka by si měla nafackovat 🤦, evidentně to není vodák, ale "takyvodák" jak zaznělo níže - sifon a špricka, příště se raději pusť do něčeho, čemu opravdu rozumíš. Ahoj!

8
Před 10 měsíci
Luboš Brandýský

Překvapivě jsem tam měl stejné dvě "chyby" 🙂 . Nejspíš to bude asi tím, že jsme, na rozdíl od autorky, už něco sjeli! Ahój.

3
Před 10 měsíci

Autor by si měl sám ujasnit vodáckou terminologii. Mohl by se třeba nechat bez špricky protahnout sifonem na Jizeře u Ostrova hrůzy.

10
Před 10 měsíci

...dnes si říká vodák každý kašparek, který si půjčí v půjčovně loď a pak čeká tři hodiny na průjezd Krumlovem!!

3
Před 10 měsíci

Kdo jel někdy škvíru v čert'ákách,tak ví,co je sifon a špricka..V sifonu,co tam je,už zůstali kajakáři a bez špricky by to asi fakt nešlo..

Před 10 měsíci

...a tak je to dnes se vším. Kdejaký blb si osvojuje právo mentorovat, zkoušet a vykládat svoje pravdy.

9
Před 10 měsíci

Tak ,,špricka" určitě není pláštěnka. To by bylo potřeba opravit.

15
Před 10 měsíci
Jaroslav Křeček

Nejenom špricku, ale i sifon. |Ten člověk, jestli vůbec kdy na vodě byl, jel tak akorát s partičkou vymetačů kempovejch stánků na vypujčený lodi s plastovým barelem

13
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 10 měsíci

Souhlasím. "Špricka" není pláštěnka a správná odpověď u této otázky je tudíž špatná.😉

13
Před 10 měsíciUpraveno

Jako fakt? Už prosím neeeee.. ty kvízy snad dělá vratná z odposlechnutých hovorů po víkendu.

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt