1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

Některé otázky nabízejí nejednoznačné odpovědi. Lidé s trochu nonkonformním myšlením by snadno mohli odpovědět "špatně". Třeba co nepatří do skupiny jablko-mrkev-banán. Ano, mrkev, protože je zelenina. To se nabízí. Ale co třeba banán, protože není zdejší? Nebo jablko, protože nemá protáhlý tvar, ale je kulaté?

46
Před 10 měsíci
Vítězslav Novák

V tom je právě ten skrytý princip, který průměrným lidem nedojde, protože mozek začne chaoticky pracovat se všemi možnýcmi informacemi, je vyděšený a nedokáže identifikovat ten primární základ problému. Primární kritérium je OVOCE a ZELENINA. Kritéria, která zmiňujete jsou sekundární.

16
Před 10 měsíci

Proč housle?

3
Před 10 měsíci
Lumír Vitha

mají struny

Před 10 měsíci

Dobrý den.

Asi jsem se špatně učil fyziku. Pokud vím, pak tzv. základní barvy jsou červená, modrá a zelená a opačné žlutá, azurová a purpurová.

Hezký den.

12
Před 10 měsíci
Pavel Mimra

Zelená se dá vytvořit smícháním žluté a modré. Modrou a žlutou z žádných barev nenamícháte. Hezký den.

29
Před 10 měsíci

🙂 Asi jsem nějaká hodně divná, protože koukám, že jsem asi jediná, kdo má výhrady k 2/15 a 6/15... je fakt, že nejde o život.

Před 10 měsíci
Mária Šindelářová

Já mám výhrady k 12/15.

Zobrazit další reakci
Před 10 měsíciUpraveno

Pohořel jsem na houslích 🙂 a pak u otázky Dveře - zámek - klíč - no já to bral, že dveře a jejich součástí je zámek - tudíž klíč je navíc - pak si mohu říci, že k zámku potřebuji klíč na otevírání dveří - proč nakonec ty dveře? 😄 - no klíč a zámek - nemusí jít nutně o zámek a klíč ke dveřím. - Jen je škoda, že není vysvětlení a u písmenek mi tam chybělo O - a vůbec - o nic nejde, sranda byla :d

Před 10 měsíci
Daniel Soumar

Měla jsem úplně stejné "potíže". Škoda, že tam nebylo vysvětlení

Před 10 měsíci

13/15, ovšem v některých otázkách ke konci kvízu jsem se ztrácel, neporozuměl jsem jim.

14
Před 10 měsíci

za mě je nejednoznačná otázka s ohněm, vodou a ledem. Dvě možnosti - nepatří tam oheň, protože led je z vody, nebo tam nepatří led, protože oheň a voda jsou přírodními živly

22
Před 10 měsíci
Jana Prochazkova

Led je jen jiné skupenství vody, takže tam nepatří oheň.

12
Před 10 měsíci

Prosím objasnit posledn í otázku. Hudební nástroje jsou , pokud vím strunné, dechové a bicí.

Kytara a klavír jsou strunné, ale bicí nikoli. takže ve výčtu, podle mě, chybí dechy, a ne další strunný nástroj.

16
Před 10 měsíci
Jaroslava Turková

Sice uvažujete pěkně, ale uniklo Vám primární kritérium, kterým není rozdělení podle druhu nástrojů. Klavír, kytara, bicí - hraje se pouze mechanicky (údery, úhozy, drnkáním). Saxofon a flétna - hraje se nejen mechanicky (mačkáním klapek, zakrýváním otvorů - záleží na typu flétny), ale zároveň prouděním plynu (dechem, foukáním).

14
Zobrazit další reakci
Před 10 měsíci

I když jsem dal test na 15 z 15, tak u nekterych otázek bylo opravdu více možných odpovědi... ohánět se jak uvažuje většina nemá úplně smysl... logika ať už o ovoce zeleniny, dveří, kliky, ci klavír a další nastroje... je dost variabilní a spíše závisí na představě tvůrce, co tím logickým klíčem má být... ale ok. Zaujalo mě to, abych zjistil, jak to bylo mysleno, sebralo nějaký čas a ukázalo že tyhle testy jsou velmi individuální a často tvůrci nemají představivost v tom jaké možnosti nabízejí...

8
Před 10 měsíci

Písmenná řada? Pokud nám špatnou úvahu, prosím o vysvětlení

A b C de F ghi J klmn O

Proč v možnostech LMN??

17
Před 10 měsíci
Štěpán Koudelka

Autor kvizu se ještě nenaučil počítat.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt