Na něco podobného se už žádný režim nezmůže, něco tak velkolepého už nedá nikdo dohromady.
Spartakiada,tak to byla krása také jsem ji jako dítě školou povinné cvičila a ráda na to vzpomínám,ale to se už nikdy nevrátí a to je velká chyba.
Fakt jo? Dvakrát jsem cvičila na spartakiádě, jednou v Praze a bylo to skvělé. Už nikdy jsem nic podobného nezažila.
Také tehdy naše republika vzkvétala, nyní odkvetla
Jak vzkvétala, když byly miliony lidí okradeny o své majetky při znárodnění (1948) a i o peníze při měnové reformě (1953) a neměli jsme žádné svobody?
Cvičila jsem v roce 1955 i 1960, bylo to senzační, strašně rádi.jsme cvičili, nikdo nás nenutil
naopak zájem byl větší než možnosti
Průvod byl taky skvělý, .dodnes vzpomínám jak jsme pochodovali po Václaváku, jablko by nepropadlo. Byla to radost z pohybu a ze života.
Tak jsem zjistil, že se tu musí pozitivně hýkat v rytmu merita článku. Jiný názor je nepřípustný....
Pane Nováku. zapomněl jste se v době kdy jste byl na vrcholu jako řádný člen KSČ či dokonce StB. Dneska, klidně můžete říct cokoliv na Sokolské slety. Můžete říct i svůj názor, jak jste nám to předvedl a světe div se nikdo vás za to nezavře. Tak to bylo za vaší bolševické éry.
Zučastnil jsem se jako cvičenec v.r.1955 a 1965 a mohu říct,že stále vzpomínám a vubec mně nezajímají řeči,že to bylo za komoušu.Zdraví Mirek
Spartakiáda byl běs. Vždy (tedy 3x) mi dalo velké úsilí se jí vyhnout. Naštěstí se vždy povedlo. Mohl jsem dokonce vypadnout na čundr, když část republiky byla povinně nahnána do Prahy. To byl v lesích klídek. Opravdu nevím, proč bych měl bolševickým mocipánům předvádět své cviky. Opravdu nevím, proč měly těm samým mocipánům předvádět své těla mladé holky. Kromě propagandy jim šlo i to tohle.
Spartakiádu jsem vždycky řešil jako sport pro rozhýbání těch, co nesportujou a to bylo dobře - proč se tam cpe politika to nevím, samozřejmě že propagace fungovala
Dnes naše země také "vzkvétá", akorát že ty květy jsou zeschlé a povadlé a jsou cítit, jako by čichnul ke konečníku !
No o proti dobách bolševika jsme na tom skutečně lépe. Hlavně máme SVOBODU. Takže na sokolský slet jdou lidé dobrovolně.
Současný Sokolský slet bude naopak oslavou vzkvétajícího, demogratického kapitalizmu.
Určitě lepší než diktatura proletariátu.
Proč těm komunistům Sokolové postavili na Strahově tak veliký stadion?
Protože strahovský stadion byl otevřen v roce 1926, víc než 20 let před komunistickým převratem.
Odkaz