1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 10 měsíci

No upřímně za mě a je to tedy jen můj názor.

Oblékají se podle mě hodně divně a legračně.Ale dobře,to já bych jim připadal určitě taky.Spíš mě zaráží,že se oblékají všichni stejně. To už je diagnóza.

Nemluvě o těch srandovních plnovousech a kšandách ala dědeček hříbeček.

Ale dobře,je to jejich volba.A nikoho nenutí se oblékat a mít čepce a nebo plnovousy i ostatním bezvěrcům..Ale přenáší to na svoje děti a ikdyž děti Amišů mají možnost ochutnat svět,no nevím. Nic se nemá přehánět. A každá sekta a nebo víra,když se drží ortodoxně,tak to myslím škodí.A všeho s mírou.

6
Před 10 měsíci
Pavel Vegner

Hm. Pravděpodobně ty pro vás "divné" šaty sami vyrobili z přírodních materiálů. Umíte to?

Není spis divné obléci si umělohmotné triko z pet lahví,které vyrobili desetileté děti v Bangladéši?

Mně spíš zajímá,kde končí a začíná ta hranice odstřižení od moderní společnosti a politiky, policie, armády? Kdyby je chtěl někdo vydrancovat,tak by se asi neubránili. Co ta medicína, do kterého roku ji uznávají?

Před 10 měsíci

Realita je ale uplne nekde jinde. Od narozeni jsou vhozeni do systemu, ktery si nevybrali, zadna sexualni vychova, holky jsou obvinovany i za to, ze je znasilni vlastni bratr/otec nebo kdokoli z komunity. Kdyz se to stane, tak se to tutla a protoze pry komunity amishu predstavuji velky prijem z turizmu, tak se s tim stejne nic moc nedela. Kdyby deti meli moznost navstevovat normalni zakladni skolu a rozhodnout se jestli chteji zit dle amishu, tak by jim tam nikdo nezustal.

Staci se podivat na nejake dokumenty, napr. Sins of the Amish, nebo na youtube Odkaz

Incesty byvaly beznou zalezitosti a kazdy nese velke riziko genetickych vad u svych deti. Takze pohadka o absenci rakoviny je usmevna, protoze se tam taky vyskytuje, jen se o ni tezko muze vedet, kdyz nejdou na vysetreni.

www.youtube.com
AMISH Woman "Sinned" by Taking Her Brothers to Court for SA
**Content Warning: Frequent mentions of child SA & r*pe among other forms of abuse & suic*de ideation**Mary Byler’s story is horrific and shocking, yet one o
12
Před 10 měsíci

Člověk by měl něčemu věřit. Ateisté jsou bezpáteřní a svědomí mají takové jak se zrovna vyspí. Každá společnost má své černé ovce, ale kde se lež považuje za právo na svobodný názor tak degraduje a jdeme zpátky na stromy.

2
Před 10 měsíciUpraveno
Josef Vlach

Křesťané jsou schizofrenní! Vyznávají víru o které mají pochybnosti a vydávají ji za pravdu, aniž by měli o tom elementární důkazy. Jinými slovy, věří ve lži, které před tisíci lety vyslovily a napsali v dobré víře Židé a dodělali to v prvních stoletích církevní otcové. Církev po staletí ukázala, že nemá nic společného s morálkou. Vy si jen myslíte, že v něco věříte. Ateisté mají jednoduché pravidlo: Nečiň jiným to, co nechceš aby jiní činili tobě! Morálka nezávisí od náboženství a církvi.

Před 10 měsíci

Také jsou to úchylové a pedofilové. Jinak neznamená, že nemají rakovinu, spíš neví, že jí mají. Protože nepůjdou do nemocnice na Cétéčko atd.

14
Před 10 měsíci
Monika Přibíková

Jak hluboke o nich mate znalosti, ze to tady muzete psat ?

11
Před 10 měsíci

Mám pro to sice velké pochopení, ale se svojí vzdorovitou povahou......Ono je to tak vždy. K něčemu dobrému si musíte přibalit i to horší. Jinak to nejde. Věřím ale, že pokud se člověk rozhodně sám o své vůli, dovede být šťastný i tímto způsobem.

2
Před 10 měsíci
Evicka Nová

Máte pravdu, také by se mi v mnoha ohledech takto jednoduchý život líbil, miluji ruční práce a moderní společnost taky nemusím. Byla bych šťastná mimo všechen ten blázinec, shon, prachy a stres, ale všechno má své ale.. Jednoduše ano, ale po svém. Jakmile se z toho dělá náboženství svázané dogmaty, raději rychle pryč.

2
Před 10 měsíci

P. Marta Pušová ví, jak snadno si vydělat peníze, a tak se snaží psát "zajímavé články" a krmit jejich čtenáře smyšlenými nesmysly: "komunita netrpí civilizačními chorobami" atp.. Paní nebo slečna se asi k ničemu jinému nehodí, tak se živí, jak se dá a možná, že jí to lidi žerou.

4
Před 10 měsíci

Zas takový terno to není hlavně pro dívky a ženy .Běžně je znásilňují příbuzný bohužel si myslí že to je tak v pořádku že to je tak v celém světě . Pak z toho mají děti IQ .... Ženy jsou otrokyně . O znásilnění musí mlčet jinak jsou potrestaný celou komunitou . A to jim někdy není ani 8 let

3
Před 10 měsíci

To byl dost naivní článek který zapomněl zmínit nadprůměrný výskyt retardace v důsledku příbuzenských vazeb, podprůměrné vzdělání v rámci komunit apd. ostatně dokumentů je o nich více než dost na druhou stranu jejich tradiční pojetí světa má něco do sebe

Před 10 měsíci

Raději bych se zaměřil na Svědky Fialovi. Zajímalo by mne jestli je jeho notorické lhaní vzrušuje či jim nějak jinak imponuje. Všichni se shodneme, že ve lhaní Babišovi už dávno natrhnul kabát tak co je tou touhou co ho pořád žene dál ?

3
Před 10 měsíci

Nejsou u nich typické NĚKTERÉ typy rakoviny, naopak jiné jsou celkem běžné. A vyznačují se různými genetickými onemocněními, neboť jejich komunita je početně relativně omezená.

8
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt