1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 9 měsíciUpraveno

Na začátku to opravdu nepoznáte. Milujete - a ta vámi milovaná osoba vám přece nemůže vědomě ubližovat. Řekl, že vás má rád, přinesl vám kytku, bonboniéru, on sám navrhl návštěvu vaší rodiny ... Skončíte zamotaná (nebo samozřejmě zamotaný) v pavučině jako kukla. Bojíte se i nahlas dýchat, aby nebyl křik a obviňování. Jak jste nemožná, hloupá, nic neumíte, nic jste nedokázala, co bys dělala, kdybych se nestaral ... Kdo to nezažil, nerozumí. Vyjádření "chytrých", že si za to týraná osoba může sama, protože ... je obrovská hloupost. To může říci jen sám potencionální tyran/tyranka nebo naprosto neempatický člověk. Nevěříte si, bojíte se rozhodovat, protože podvědomě ten strach z tyrana přenášíte i na další lidi ve svém okolí. Trvá to dost dlouho, než padne ta poslední kapka, která vás přinutí odejít. U nás to byl teror jen psychický. Je o to horší, že pokud někdo z okolí vidí vaše modřiny, může zasáhnout a pomoci. Psychický tyran je manipulátor o to šikovnější, že manipuluje s celým širším okolím. Všichni přece vidí, jak se stará. Co všechno pro rodinu dělá. A vy jste líná, neumíte hospodařit s penězi, jen byste utrácela. Ani ty děti pořádně nevychováváte, neumíte vařit... A okolí ho lituje.

27
Před 9 měsíci

Reportérka Bára Divišová otevřeně mluví o prožitém domácím násilí,který sama přošla.Domácí násilí/dle mého názoru/prochází mnoho žen,ale bojí se o tomto prožitku otevřeně hovořit-což se jim vůbec nedivím.Jsou to velmi smutné prožitky života.Přála bych všem ženám,ale i mužům,aby domácím násilím neprocházeli,aby žili po boku partnera či partnerky v opravdové lásce.Jana Kučabová

12
Před 9 měsíci
Jana Kučabová

Mě otevřela oči nová kolegyně v práci, občas jsem něco utrousila(docela jsem se za to styděla že takhle žiju) a ona mi na to řekla nestranný názor, že jsou to útoky na moji čest a nemám si to nechat líbit, po téhle větě se kola roztočila...

5
Před 9 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 9 měsíci
Milada Bedeova

To je strašné, co jste kvůli násilnému manželovi musela vytrpět. Vyražené přední zuby jsou velký hendykep, nejen vizuálně, ale i kvůli hledání dobrého zaměstnání. Navíc zubní náhrady trvalého rázu jsou finančně náročnou záležitostí. Nejlepší by bylo, ve vašem případě, s bývalým manželem se soudu za utrpěnou újmu, psychickou i fyzickou. Vím, právníci jsou ale také finančně drazí. Takže je to začarovaný kruh.

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt