Není to vůbec jednoduché, měli jsme v domě seniorů maminku i tetu, i v soukromých domech péče špatná, taky jsem si chtěla písemně stěžovat, jinak to není nic platné, ale teta se bála a taktéž klientky okolo. Že prý pak jsou zlé. Několikrát jsme vezli tetu na pohotovost sami. Oni prý nemají auto. Jednalo se o kožní onemocnění, které 96 letou paní velmi obtěžuje. Doktor na pohotovosti výborný, divil se, proč ji vezeme sami, odpověděla jsem, viděl jste to tam, měl jste tam někoho? Jedná se HK.
starala sme se o tatínka do jeho 96ti let,nic sem neřešila,nešpekulovala,prostě sem se trpělivě starala,doma, u sebe a šlo to,to je můj a jen můj názor 🙂
Taky jsem to tak měla, maminku slepou, ležící a dementní jsem měla doma. Doma mi taky umřela, nikdy bych jí nikam neodložila. Všechno jde, když se chce. Mějte se hezky.
Musela jsem dát matku do domova. Pracovala jsem, měla Alzheimera, byla jsem jediná dcera, nebyl nikdo na pomoc. Zlomila si V Centrinu Zruč krček a platila jsem potom i tří měsíční výpovědní lhůtu (45 tisíc) přesto, že tam matka již nepobývala a umírala mi na jiném místě. Pouze jídlo mi odečetli. Nic neserioznejšího jsem nezažila, nebylo s nimi domluvy....
Též máme doma babičku 92 let , také jíž nevím jak ji poskytnout dobrou péči. Chodíme s manželem do práce, babička má své děti jsou na duchodě ale starat se nechtějí ani nám pomoct. Když jsem je poprosila tak raději začali hledat místo v domově důchodců, ale já se jen starám rozhodovat o tom nemohu. Sama to ovšem 24/7 nedávám ani psychicky ani fyzicky, nemohu být v noci u babičky a ve dne chodit do práce a z té si odbyhat k babičce i když bohudík pracuji u nás ve vesnici a mám dobrého zaměstnavatele kterému to nevadi
Že by byla babička šťastná v domově důchodců? Tomu nevěřím. Určitě to není lehké,ale je vždycky nejlepší když má člověk svoje soukromí
Kamarádky tchyně si i přes její protest zažádala o domov důchodců a byla tam spokojená i šťastná. Měla svůj pokoj s malou předsíní a toaletou. Koupelna byla vedle, dvakrát týdně se sprchovala s pomocí personálu.
Jen mi není jasné, proč když paní ztratila zubní náhradu jí dcera nevzala k zubaři nechat udělat novou.
Mámu bych nedal nikam ani za nic.
Moji rodiče taky zemřeli doma. Jenže pokud chodíte do práce a tem člověk potřebuje péči 24 hodin denně, tak to asi jinak nevyřešíte.
Proč jste jí nenechala udělat protézu novou