Byly navrch huj vespod fuj.
Jak bych to rekla slusne, aby mne nevymazali...🤭
Na vrch huj, vespod fuj..
Tam teda masarky mely preee😋😅
Hlavne roby..
Koukam, historie se porad opakuje, zvlast v letnich mesicich😆😆
I v tehle dobe slysite nazor, ze kazdodenni koupel nebo sprcha neni zapotrebi. Z toho se mi zveda zaludek. Clovek by mel byt uz civilizovany.
Souhlasím s vámi. Hlavně tento "názor" denně cítím v MHD a to zejména od chlapů. Brrr😃
ČLÁNEK: Intimní hygiena žen v baroku
AUTOR: Kristina Vacková
CITUJI: V době velkolepé módy a bohatého života se ženy 17. století pohybovaly ve svých vlastních jedinečných rituálech čistoty, často diktovaných společenskými normami a omezených dobovým chápáním zdraví a hygieny.
Podle odhadů šlechta tvořila na konci 17. a počátkem 18. století (baroko) :
V Čechách se šlechta podílela na skladbě obyvatelstva asi 1 %, na Moravě to bylo o něco méně.
Proč ve článku řešíte marginální složku obyvatel období baroka ? Nebo těch 99% obyvatel řešilo hygienu v dané době stejně jako šlechtičny s nařasenými sukněmi a parfémy ?
Vlastně sorry ... novinářka Kristina Vacková je jistě šlechtična .. proč by psala o plebsu ... vlastně ve středověku i období baroka, jak každá novinářka ví, žádný plebs nebyl a všichni žili na hradě nebo zámku jaké princové a princezny, stejně jako dnes existují pouze miliardáři a miliardářky se svými paláci a Porschi. Za třista let napíše nějaká jiná novinářka, že ženy na začátku 21. století běžně řešili svoje nedostatky na těle 10 operacemi ročně v Kataru kam je snadno dopravil jejich tryskáč.
V tuto noc lámání kostí
Chytrácke malověrnosti
Sražme tu bestii hluboko
Tak jak to umí jen baroko
Super sloh, asi zkopiruji dceri na prosti skolni rok na dejak😆😆😆👍
Jak říkal Pepíček ,,ženský jsou hnusný a smrděj, proto se malujou a voněj".
Zato chlapi voněli jak rozkvetlá zahrada 😄
Chápu, takže až vynaleznou stroj času a ocitnu se v baroku, tak do rimmingu určitě nepůjdu.
... a vyvalilo se mračno much. Dejte to pryč, dělá se mi z toho mdlo.
Fuj, to musel být smrad...a ty neprané propocené šaty...vší pod parukou...to byl záživný sexíček...
Prostě v té době smrděli všichni jak hnojáci.
A tak vzniklo přirovnání "navoněná bída" 😄