Bohužel,takových Barbor a jiných je v dnešní době hodně,je to smutná a sobecká doba.Naštěstí jsou i opační a těm velký dík...........
Ta doba je vzdycky takova ani lepsi ani horsi.
Bohužel současná společnost takové sebestředné " spratky " vyrábí jak na běžícím pásu. Mít děti nebo se starat o rodiče ? Přece jsem JÁ a ostatní ať mi políbí p...l.
Jak jsme si je vychovali, takové je máme
Moc jsme se jim věnovali a oni si toho všiml ani neváží
Ne, není to jen o tom jak jsme si je vychovali, nesouhlasím s vámi. Můžete dítě vychovat sebelíp, ale když odejde žít svůj život a dostane se do okolí, které má jiné názory, tak to ho může poznamenat. A samozřejmě pokud je z domova dvacet let, ač třeba jezdí na návštěvy, tak ty názory ostatních - ostatní-mám na mysli např. partnerku apod., jej mohou ovlivnit natolik, že se stane jiným. Nejvíc se to pocítí u synů, které samozřejmě ovlivní jejich partnerka. A i když syn má samozřejmě nějaký vlastní názor tak jej třeba ani nemůže uplatnit natolik, aby se o ty rodiče postaral, protože přednost má vždy jeho partnerka, ne matka. Matka do jejich životů samozřejmě patří, ale už jen tak na okraj. Dítě není rodičům nic dlužno, když jej rodiče chtěli a vychovali a třeba vychovali sebelíp a dal co mohli, čili to chtěli, tak to byla jejich povinnost, ne zásluha. Ale je moc hezké když se dospělé děti alespoň postarají alespoň organizačně - velký nákup, odvoz k lékaři apod. A starat se o ležáka - to nedokáže každý, ani sebelíp vychované dítě. Navíc když ještě chodí do práce.
Pokud se slečna postará, aby bylo o maminku skutečně dobře postaráno, ať si dělá co chce. Jen ať počítá s tím, že cokoliv v životě udělá, jednou se jí vrátí.
Za mě nepochopitelný. Měl jsem skvělého tátu a mam úžasnou mamku. A nikdy mi nebylo za těžko pro ně něco udělat. Ale to je můj pohled.
Martine, až se ta maminka začne měnit před Vašima očima v dementní trosku, která nebude vědět, kdo jste, i když s ní celý život bydlíte a staráte se o ni, protože ona sama už není schopná udělat vůbec nic, bude na Vás křičet, že ji chcete ukrást byt (který je ovšem Váš), bude utíkat a křičet o pomoc, pak možná pochopíte...zkrátka když už znáte ty konce a co Vás to stálo, možná byste se na samotném začátku rozhodl jinak.
Bych chtěl vidět tu osobu, která vždy tyhle příběhy vymýšlí. Snad si někdo nemyslí, že tohle bude někdo troubit veřejně.
Kde je problém? Spousta firem dnes nabízí odkup nemovitosti s doživotní rentou. Ať si nastaví pravidla a má pečovatelku do konce života a vyřešeno.
To je zaplaťpánbůh pravda. Ne každý bohužel má takovou možnost. Citovou ránu kterou taková dcera matce uštědří takovým dopisem nelze zahojit. Tu vyléčí až a jedině smrt. Vše co v životě ona dcera chce jde i s tím že nějakou formou své matce pomůže. Zvlášť když je tak veleúspěšná jak píše. Nicméně až jednou bude účtovat se svým životem dobře jí nebude. Pokud tedy není totální asociál.
Soběstředná sobecká egoistická kr.va. co jiného.
Je to těžké. Každý má svou hlavu. Osobně bych nechtěl zůstat jako ležák kterého přebalují a krmí. Vše je farmacie a chemie které prodlužují věk dožití ale né života. Je to jen byznys.
povinnost dětí starat se o rodiče není, představte si , že by to ani nebyla povinnost státu , starat se o staré lidi , prostě by nebyly žádné DD a podobná zařízení , to by ti staří lidé chcípali na ulici?