Tento komentář byl smazán uživatelem.
A moje maminka k tomu dodávala - protože každé z nich se stará o svých 10 dětí.
myslím, že pokud jí někdo (tak jak ona nabízí)pomůže najít kvalitní dům s pečovatelskou službou, dokonce jí na něj bude ochotný přispět , tak bude mít Bára pohodové stáří (mnohem lepší, než v leckteré rodině vlastních dětí, které se díky péči o seniorku nezřídka i rozpadnou a -často dcera je, v 65 z péče zdravotně na tom hůř, než než 88 letá maminka od které se leta nemohla hnout na krok)
Až bude slečna Bára stará a nemohoucí tak si udělá smlouvu s Pečovatelskou službou jejíž pracovníci docházejí do bytu klienta. Na to má nárok starobní ale i invalidní důchodce. Takovou smlouvu jako důchodce mám takže vím o čem mluvím. Ani nevyužívám všechny položky které služba nabízí,samozřejmě se za to platí. Když je na tom někdo hodně špatně zdravotně tak má taky nárok na příspěvek na péči. Ten může být několik set ale i několik tisíc měsíčně. Pečovatelská služba pro klienty vaří,uklízí,pere prádlo,nakupuje atd. Toto řešení musí zvolit spousta starých lidí,ne každý má děti,ty děti mohou taky bydlet na druhém konci republiky nebo samy ty "děti" jsou už ve věku kdy mají zdravotní problémy a jsou rády že se postarají samy o sebe a to často i s pomocí té pečovatelské služby. Pak jsou tu ještě Domovy důchodců které asi mají omezenou kapacitu,to neumím posoudit.
Né,tj jenom zastaralé myšlení,doba Babičky Boženy Němcové už dávno není.Majetek, mladý mají taky dvě ruce a pokud se starý budou dožadovat péče,tak ty mladý nebudou mít možnost pracovat a žít.Mam tři děti, jsem seniorka a v žádném případě,nechci být sobec.
Jste ve špatné diskuzi … sem nepatříte 😄