1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

To nedám,nemám pytlík na blinkání......

89
Před 8 měsíci

Hlavně dnešní "moderní" rodiče, by se měli sami zabezpečit na stáří. Vychovávají své děti k pocitu, že oni mohou vše. Jsou na prvním místě. Nezajímá je nic než jejich já. Takoví byli i v minulosti, jsou i dnes. Jenže, dnes se to stává pravidlem.

86
Před 8 měsíci
Jiří Máca

Máco všat budeš také jednou starý třeba i nemohoucí,a až tě to děti řeknou že se o tebe nebudou starat,jak tě bude ty chytráku !!!

33
Před 8 měsíci

Její život její volba. Ono je totiž starat se a starat se. Kdo někdy zažije člověka s alzheimerem, parkinsonem nebo něčím takovým ten pochopí.

A co si budeme povídat když jí někdo bude chtít odsuzovat jako mrchu, tak na to jak se člověk chova v dospělosti mají velký vliv rodiče a jejich výchova.

39
Před 8 měsíci
Martin Röttig

Jenom, že ty rodiče nečekali, že je potká ještě na stará kolena tato smutná nemoc. Rodiče se starali dokud děti nevylítly z hnízda, tak teď je to na nich, aby pomohli. Můžou také jim dopřát třeba pěkný pečovatelský dům kde budou mít i lékaře. Hlavně , aby ty děti měly tu slušnost a taky je někdy navštívily.

21
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíciUpraveno

Kam ti senioři půjdou až nebudou domovy ani personál,který už teď dlouhodobě chybí kvůli náročnosti a mizernému ohodnocení?!

Chudí - pod most...👎😡,k takové realitě to spěje.

42
Před 8 měsíci
Kavkova Si

Kde je poptávka, je i nábídka. Stačí mít peníze. Vždyť potomci nemusí zákonitě dědit. V určitém momentu může člověk prodat majetek nashromážděný za život a z toho dotovat další dvě, tři desetiletí v nějakém pěkném domově.

40
Před 8 měsíci

Ne nadarmo se říká, že matka se dokáže postarat o 11 dětí, ale ty děti se pak nedokáží postarat o 1 matku. Má právo si užívat, to že nechce děti je její věc, ale musi holka doufat, že až do smrti bude činorodá a nebude muset být někdy odkázána na cizí péči. Ale karma má na každého adresu a ona si jednou nemohoucí vzpomene, jak je důležitá pomoc blízké osoby.

160
Před 8 měsíci
Jitka Semerakova

A je s podivem, kolik lidí tuhle ultradebilní frázi stále dokola opakuje snad v každé diskusi na podobné téma a vždycky k tomu z nějakého zvláštního důvodu zapomene doplnit velice zásadní fakt, že matka si svoje děti pořizuje absolutně dobrovolně, zatímco žádné z těch dětí se jí nikdy neprosilo o to, aby je tahala na svět.

88
Před 8 měsíci

Této diskuze by se neměli účastnit lidé, kteří se nikdy o seniora nestarali. Nevědí totiž, o co jde. Stáří lidé nejsou jen nemohoucí, často bývají díky demencí zlí. Můžete se stavět na hlavu a stejně to není dost . Nejen, že váš život půjde stranou, ale i vztahy mezi pečujícími se mohou narušit nebo skončit. Ne každý to zvládá s nadhledem. My jsme to s manželem zvládli, ale opakovat bych to nechtěla.

125
Před 8 měsíci
Lenka Vítová

Pece je vycerpavajici, i kdyz je prispevek na peci, nekteri pecovatelku vyhodi a jen sve dite. Zazila jsem to a myslela si ze umru driv, nez o koho jsem se starala. Bohuzel medicina prodluzuje utrpeni, ale hlavne rodinnych pruskusniku. Kdo to zazil, nikdy to po diteti chtit nebude.

8
Před 8 měsíci

Jednoduché slečna Bára je sobecká Nána to je vše.Je na světě může si říkat kdo chce cokoli ale je to dluh a čeká se od nás další generace a že na matku kašle vrátí se jí to zůstane sama a umře někde kde po ní ani pes ......

31
Před 7 měsíci
Pavel Hutera

Je to "plovoucí dluh". O její matku se starala maminka její matky, ona se postará o svoje děti. A pokud žádné mít nechce, je to její volba. Ono se taky vše může změnit až ta situace nastane. Moje matka se už teď dožaduje péče a přitom ji nepotřebuje (jezdí na dovolené, aktivně řídí, v podstatě je samostatná....). Jen se po smrti táty staví do role, že pomoc potřebuje, že už si nezvládne ani uvařit, uklidit... ale dovolenou si objedná a autobusem jede několikrát za rok do Chorvatska. Už teď je naštvaná, že jí nepomáhám v rozsahu jejích představ.... přitom tchána jsme měli doma až do konce, píchali mu morfin, utírali zadek....kdo to nezkusil, nepochopí, o čem to je. Ale vydírat se taky nesmíte nechat. Ono je otázka, proč to maminka Báry (nebo Bára) řeší už teď. Podnikání ji nemusí vyjít, může se zamilovat....

2
Před 8 měsíci

Přidám jen malou poznámku. Ta slečna, než se zabezpečí může těžce onemocnět, nebo může zůstat na vozíku. Co asi potom bude říkat? Pokud se člověk o rodiče může postarat, měl by to udělat. Pokud to dojde do stavu, kdy to nejde zvládnou, tak potom nezbývá než zařídit nějaké zařízení a finančně se podílet. Starat se o někoho, i když jsou to rodiče je pro většinu lidí v dnešní době nemožné.😎

21
Před 8 měsíci
Josef Černý

Že jste ten článek nečetl, přiznejte se.

15
Před 8 měsíci

No když jsem si ten článek přečetla tak jsem souhlasila . Já jsem se sice o svého otce postarala ikdyž jsem chodila ještě do práce musela jsem měla jsem částečný invalidní důchod jedničku ,takže musíte pracovat jinak nedostanete důchod . A vězte že jsem už byla na pokraji zhroucení neb byl covid a otec nemohl ven ani na své oblíbené jedno pivko . Pak jsem konečně šla do důchodu no ale můj zdravotní stav se začal zhoršovat, protože jsem se prostě namáhala víc než jsem měla. Když se otcův stav zhoršil natolik že byla nutná hospitalizace tak jsem teprve mohla obejít doktory no a verdikt další operace. Otce převezly bez našeho vědomí do LDN kde za pár dní zemřel. No a já putovala za pár měsíců na operační sál. No mám sice po operaci ,ale už skoro dva roky se nemůžu dostat do normálního stavu, neustálé bolesti mne uzemňují a po mag, rezonanci další rána že mi srůstá kanálek co je v páteři a od toho jsou ty bolesti. Takže podle doktorů tím jak jsem se přepínala tak se to odrazilo na mém zdraví. Ti kdo nepečují o své příbuzné ať nesoudí oni neví co to člověka stojí sil a to že si vlastně zničí své zdraví.

58
Před 8 měsíci
Jana Starková

Presne tak. Naprosty souhlas. Me se matka po x letech me pece jeste vysmala,ze nic nevydrzim kdyz jsem z prepinani se stresu onemocnela. Rozhodovat se dnes znova,tak ji bez mrknuti oka umistim. V jejich 82letech ma lepsi krevni rozbor nez ja v 56,takze uz nikdy vice. Dokonce jsem za ni prestala chodit. Nikdy neocenila co jsem pro ni udelala a jen na me kouka,ze jsem "slaba a nedostatecna". Takze i takovi seniori dokazi byt a nevim proc by s takovymi mel clovek ztracet sve zdravi.

62
Před 8 měsíci

Slečna je normální sobec. Mám 94 letou tetu, pomáhám jí, jak to jde, pokud to bude jen trochu možné, nikam ji nedám. Postarala jsem se i o přítele až do smrti, asi to mám v sobě. Jakmile ty lidi někam dáme, dostanou plíny a flašku, i když to není potřeba a to je jejich konec.

29
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt