1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Rodiče obětovali dceru? Samj se nepodílejí? A bratr nevládne rjkama a mozkem? Lidé v jeho situaci pracují, žijí sami a mají výpomoc. Tereza jedná správně, a to už je i tak dost pozdě.

97
Před 8 měsíci

Jednoznacne musi Tereza zit svuj zivot. Nechapu vubec proc se o syna nepostarali rodice a nebo mu nezajistili pecovatelku a take psychologickou pomoc. Casto to nejlepsi co muzeme udelat je,neprehanet to s pomoci-vim,zni to strasne,ale jen tak maji takovi lide nejlepsi sanci se i v takovych potizich posunout dal..zni to tvrde..ale Tereza nehodu nezpusobila a bratr se dle vypraveni vubec nesnazi-to je klicove-mohl by ale nechce..a za to nemuze ani nesmi Tereza platit svym zivotem. Jeji dopis je naprosto v poradku. Pisi ze sve zkusenosti-ma matka-zdrava ale vdova,se mi takhle v 16letech povesila na krk,nezajimalo ji ze chci mit taky rodinu a zit..po 20letech pece o ni jsem onemocnela a ona mi jen s nezajmem rekla "nic nevydrzis..jsi slaba". Jeste mi par let trvalo,nez mi vse doslo..nastesti je v domove duchodcu, ale pro me uz neexistuje..skoda meho zdravi..tihle sobci si takovou peci nezaslouzi.

23
Před 8 měsíci

Ano, udělala dobře. Nejde jen o to, že má Tereza svůj vlastní život, ale její bratr by se měl naučit zvládnout toho co nejvíce sám už jen proto, že i Tereze se může něco stát. Pro něj samotného je nejlepší zvládnout toho co nejvíce sám, dodá mu to sebedůvěru a jistotu a jak mu Tereza napsala i poznání, že není odepsaný.

64
Před 8 měsíci

Měla to udělat hned. Není jeho služka. I pro rodiče to bylo jednoduché a chovali se jak sobci.

51
Před 8 měsíci

Tereza udělala to nejlepší, naopak, že tak dlouho se o něj tak starala, tím mu více ublížila. On teď těžko bude chtít něco změnit. Znám spoustu vozíčkářů, kteří žijí "plnohodnotný" život a dokáží si ho užívat a díky tomu jsou šťastný. Pokud za něj všichni všechno udělají a obstarají, tak nežijí, ale přežívají a nemůžou mít radost z toho nic nedělání, je to pak jen čekání na smrt. Dnes i nákupy jdou objednat až domů a zabavit se, že si zkusím něco ukuchtit, to může být i zábava a je to nějaká činnost. Vždyť si může i najít kamarády a prostě dle možností žít a užívat si. Není potřeba jen sedět doma a ven jít jen když mě někdo vyveze.

17
Před 8 měsíci

Pokud je vozíčkář v depresi,nemá dosti vůle na jakoukoli činost,potřebuje blízkou rodinu kterou zároveň likviduje, je nutno hledat jiné cesty,těžko posuzovat natož odsuzovat,každý se nerodí Meresjevem se 100% vůlí a na vozíku je všechno komplikované ,ustrojení,včetně jenom jít na stolici,či bydlet v patře s malým důchodem,M.

9
Před 8 měsíciUpraveno
Karel Musil

Je-li vozíčkář v depresi 13 let, tak je zralý na pobyt na psychiatrii.

16
Zobrazit další reakci
Před 8 měsíci

Neudělala dobře,nejdříve měla požádat jeho rodiče aby se na pomoci podíleli a ne to takhle naráz useknout to taky není fér.Pokud si bratr po tom šoku něco udělá bude mít špatné svědomí až do smrti.

32
Před 8 měsíci
Josef Blaheta

O bratra se stará 13 let a rodiče celou dobu asi nepomáhali, či pomáhali omezeně. Takže není co řešit. Pokud si bratr něco udělá, tak to není vina Terezy. Ta si nemá co vyčítat.

23
Před 8 měsíci

Terezko, děláte dobře. Pomohla jste více, než by se čekalo... Obdivuji Vás, že jste to zvládala tak dlouho.. Teď už musíte myslet jen sama na sebe a zařídit si svůj vlastní život... Svým rozhodnutím pomůžete i bratrovi, který už se měl dávno se svou novou životní situací vyrovnat a začít zase samostatně a plnohodnotně žít - i na vozíčku...

12
Před 8 měsíci

Zlobila bych se na rodiče, že to vůbec dovolili! 13.let?! Snad stihne začít žít svůj život, , držím jí palce a bráchovi taky!

61
Před 8 měsíci

A to mu to spočítá na kalkulačce, co má u levé ruky? Já článek nečetla, ale možné to je! Dnes už se i city a vztahy přepočítávají na peníze.

8
Před 8 měsíci
Ivana Mrzenová

Když nemáte na to si to přečíst, tak si nedělejte ostudu a nepište...

10
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt