1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 8 měsíci

Otázka se studenty a knihami je špatně položená.

Mohou mít stejných 5 "různých" knih.

Položená by měla být stylem "Ve třídě je 12 studentů. Každý má 5 knih. Kolik mají studenti celkově knih?"

A násobení čísel mezi 1 a 4 je také špatně položeno.

Když už tak nasobení celých čísel od 1 do 4 včetně.

Jinak je správná odpověď nekonečno.

4
Před 8 měsíci
Martin Seknička

V zadání bylo jasně napsané, že KAŽDÝ student má 5 RŮZNÝCH knih. Overthinkoval jste jasně dané, jednoduché zadání spíš 🙂

2
Zobrazit dalších 14 reakcí
Před 8 měsíci

Čtvrtá otázka má pro správnou odpověď neúplné zadání. Při zadaných podmínkách je správná odpověď jakékoli číslo mezi 5 a 60.

A podobně nejednoznačné zadání je u otázky páté - výsledek by mohl být také 35.

1
Před 8 měsíci

Máte ve dvou úlohách špatný překlad. V druhé úloze jste špatně přeložili čtvrtek na úterý, čímž došlo ke změně správné odpovědi ze soboty na čtvrtek.

A nakonec v úloze, kde máte spočítat součet od 1 do 100, tak v odpovědích máte anglický způsob psaní tisíců, kromě správné odpovědi. V českém jazyce se píše 50 500 a v AJ se píše 50,500. Pro desetinná místa se v AJ používá tečka.

Takže prosím, když kopírujete test z anglických stránek, tak ho aspoň nechte zkontrolovat překladately a odborníky, děkuji.

11
Před 8 měsíci
David Ligas

No a hlavně ten výpočet je úplně zcestný. Daleko jednodušší je 1+100=101, 2+99=101, ... a těchto dvojic je 50, takže výsledek je 50x101=5050.

7
Zobrazit další 2 reakce
Před 8 měsíciUpraveno

No hlavně stupidní je otázka 4. Pokud má třída 12 studentů a každý student má 5 různých knih, kolik různých knih má třída dohromady? Tam může být odpověď od 5 do 60. V extrémním případě má každý student sám o sobě 5 různých knih, ale všichni studenti mohou mít shodnou pětici a potom je ve třídě 5 různých knih. Opačný extrém je, že každý student má jinou pětici. Cokoli mezi tím také odpovídá zadání.

Před 8 měsíciUpraveno
Radovan Tesař

Mně z textu celkem jasně vyplynulo, že KAŽDÝ student má 5 různých knih, tam není co řešit. 😄

Zobrazit dalších 6 reakcí
Před 8 měsíci

opravdu se ptáte na logické myšlení?... snad 8 otázek jsou převelice jednoduché výpočty. čekal jsem tam něco jako kolik trojúhelníků vidíte, trochu složitější posloupnosti (to co tam bylo jsem si jen ověřil a byl to můj první tip) na obrázku a ne 2x+5=3x-7, nebo jak to tam bylo... Odkaz toto video ukaze daleko lepe jake logicke mysleni mate (anglictina, ale nijak slozita)

Před 8 měsíci

Mě spíš zaujal zápis binární soustavy s čárkou, ale nad tím se v komentářích ještě nikdo nepozastavil? Podivuhodné. Ale přít se o jasné zadání s knížkama, to jo 😄

3
Před 8 měsíci
Kamil Mach

Znalost dvojkové soustavy není otázka logiky, ale právě a jen znalosti

Otázky 4 a 5 mají skutečně špatně formulované zadání, což jsem ostatně psal už níže i já.

A mimo to - jistě nejen já jsem naprosto ohromen tím, jak vkusně a hlavně nenásilně dokážete ve svém textu anoncovat svou "overknowledge" angličtiny... 😄

2
Před 8 měsíci

Zdravím. Nevím, kdo dělal ten kvíz, ale v té otázce, jaký den bude za 100 dní je myslím chyba. Pokud za 14 týdnů (98 dnů) bude zase úterý, tak za další dva dny není sobota, ale čtvrtek.

1
Před 8 měsíci

Vidím to už 3x napsané, tak se jen připojím - opravte si otázku 2, máte tam chybnou odpověď. Ostatní docela šlo, jednu chybu jsem udělal vlastní nepozorností.

Před 8 měsíci

Ve druhé otázce je chybná "správná" odpověď. Úterý plus dva dny je čtvrtek, ne sobota. Dál jsem v "testu" nepokračoval, nemá to cenu 😒

6
Před 8 měsíci

Pokud někdo neumí binární soustavu tak ok, ale jinak v tom člověk snad nemůže udělat chybu ne?

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt