Otázka se studenty a knihami je špatně položená.
Mohou mít stejných 5 "různých" knih.
Položená by měla být stylem "Ve třídě je 12 studentů. Každý má 5 knih. Kolik mají studenti celkově knih?"
A násobení čísel mezi 1 a 4 je také špatně položeno.
Když už tak nasobení celých čísel od 1 do 4 včetně.
Jinak je správná odpověď nekonečno.
V zadání bylo jasně napsané, že KAŽDÝ student má 5 RŮZNÝCH knih. Overthinkoval jste jasně dané, jednoduché zadání spíš 🙂
Čtvrtá otázka má pro správnou odpověď neúplné zadání. Při zadaných podmínkách je správná odpověď jakékoli číslo mezi 5 a 60.
A podobně nejednoznačné zadání je u otázky páté - výsledek by mohl být také 35.
Máte ve dvou úlohách špatný překlad. V druhé úloze jste špatně přeložili čtvrtek na úterý, čímž došlo ke změně správné odpovědi ze soboty na čtvrtek.
A nakonec v úloze, kde máte spočítat součet od 1 do 100, tak v odpovědích máte anglický způsob psaní tisíců, kromě správné odpovědi. V českém jazyce se píše 50 500 a v AJ se píše 50,500. Pro desetinná místa se v AJ používá tečka.
Takže prosím, když kopírujete test z anglických stránek, tak ho aspoň nechte zkontrolovat překladately a odborníky, děkuji.
No a hlavně ten výpočet je úplně zcestný. Daleko jednodušší je 1+100=101, 2+99=101, ... a těchto dvojic je 50, takže výsledek je 50x101=5050.
No hlavně stupidní je otázka 4. Pokud má třída 12 studentů a každý student má 5 různých knih, kolik různých knih má třída dohromady? Tam může být odpověď od 5 do 60. V extrémním případě má každý student sám o sobě 5 různých knih, ale všichni studenti mohou mít shodnou pětici a potom je ve třídě 5 různých knih. Opačný extrém je, že každý student má jinou pětici. Cokoli mezi tím také odpovídá zadání.
Mně z textu celkem jasně vyplynulo, že KAŽDÝ student má 5 různých knih, tam není co řešit. 😄
opravdu se ptáte na logické myšlení?... snad 8 otázek jsou převelice jednoduché výpočty. čekal jsem tam něco jako kolik trojúhelníků vidíte, trochu složitější posloupnosti (to co tam bylo jsem si jen ověřil a byl to můj první tip) na obrázku a ne 2x+5=3x-7, nebo jak to tam bylo... Odkaz toto video ukaze daleko lepe jake logicke mysleni mate (anglictina, ale nijak slozita)
Mě spíš zaujal zápis binární soustavy s čárkou, ale nad tím se v komentářích ještě nikdo nepozastavil? Podivuhodné. Ale přít se o jasné zadání s knížkama, to jo 😄
Znalost dvojkové soustavy není otázka logiky, ale právě a jen znalosti
Otázky 4 a 5 mají skutečně špatně formulované zadání, což jsem ostatně psal už níže i já.
A mimo to - jistě nejen já jsem naprosto ohromen tím, jak vkusně a hlavně nenásilně dokážete ve svém textu anoncovat svou "overknowledge" angličtiny... 😄
Zdravím. Nevím, kdo dělal ten kvíz, ale v té otázce, jaký den bude za 100 dní je myslím chyba. Pokud za 14 týdnů (98 dnů) bude zase úterý, tak za další dva dny není sobota, ale čtvrtek.
Vidím to už 3x napsané, tak se jen připojím - opravte si otázku 2, máte tam chybnou odpověď. Ostatní docela šlo, jednu chybu jsem udělal vlastní nepozorností.
Ve druhé otázce je chybná "správná" odpověď. Úterý plus dva dny je čtvrtek, ne sobota. Dál jsem v "testu" nepokračoval, nemá to cenu 😒
Pokud někdo neumí binární soustavu tak ok, ale jinak v tom člověk snad nemůže udělat chybu ne?